Ulkoministeriö jatkaa Kuntaliiton kehitysyhteistyön tukemista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ulkoministeriö jatkaa Kuntaliiton kehitysyhteistyön tukemista

Väärinkäytösepäilyistä puhdistettu Suomen ja Afrikan kuntien välinen kehitysyhteistyöhanke saa jatkaa.

Ulkoministeriö on päättänyt jatkaa keskeytettynä olleen Suomen Kuntaliiton kehitysyhteistyöohjelman tukemista. Ohjelman seuraava vaihe saa tukea enintään 3,5 miljoonaa euroa ajalla 1.1.2013–31.8.2014.

Tuki keskeytyi, kun ulkoministeriö teetti syksyllä erityistilintarkastuksen Kuntaliiton hallinnoimasta pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelmasta. Taustalla oli epäilys varojen väärinkäytöstä.

Viime kuussa julkistetun tarkastuksen mukaan väärinkäytöksiä ei kuitenkaan ole tapahtunut, vaikka hankkeessa onkin ollut ongelmia sisäisessä valvonnassa ja hyvän hallintotavan noudattamisessa.

Tuen jatkamisen edellytyksenä on ulkoministeriön mukaan, että Kuntaliitto toteuttaa sille vuosina 2011 ja 2012 annetut suositukset. Ne koskevat muun muassa valvontaa ja hyvää hallintotapaa. Suositusten toimeenpanosta tehdään jälkiseuranta syyskuun 2013 loppuun mennessä.

Kuntaliitto on tyytyväinen siihen, että ohjelmaa jatketaan. Liiton toimitusjohtajan Kari-Pekka Mäki-Lohiluoman mukaan ohjelma mustamaalattiin jo ennen tarkastuksen alkamista.

"Tarkastuksessa ei löytynyt niitä ongelmia, joihin ministeriö alun perin viittasi, joten olisi ollut suotavaa, että erityistilintarkastus olisi tehty ilman turhaa syyttelyä siinä vaiheessa, jolloin tarkastus oli kesken. Kuntien epäoikeudenmukainen leimaaminen oli turhaa", hän sanoo järjestön tiedotteessa.

Kuntaliiton pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelmassa Suomen ja Afrikan kunnat tekevät kunta-alan yhteistyötä. Vuonna 2002 alkaneessa ohjelmassa on nykyisin mukana 16 kuntaparia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia