Ulkomaanavun toiminnanjohtaja: Ääriliikkeitä ei kitketä väkivallalla | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ulkomaanavun toiminnanjohtaja: Ääriliikkeitä ei kitketä väkivallalla

Viime kädessä yhteisöt itse ratkaisevat, onko väkivaltaisille ääriaineksille tilaa, sanoo Antti Pentikäinen maailma.netin videohaastattelussa.

Viime kädessä yhteisöt itse ratkaisevat sen, onko väkivaltaisille ääriaineksille tilaa. Ulkopuoliset pommituskampanjat eivät sitä ratkaise, sanoo Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen maailma.netin videohaastattelussa. Pentikäinen kritisoi Yhdysvaltain pommituksia Isis-liikettä vastaan.

"Tällainen väkivaltainen pommituskampanja tarjoaa usein vain hyvin hetkellisen ratkaisun. Todennäköistä on, että ongelma laajenee, ei taklaa rekrytoitumisen eikä radikalisoitumisen ongelmaa", hän sanoo.

Ulkomaanapu toimii monilla konfliktialueilla, ja Pentikäinen itse aloittaa tänä vuonna YK:n perinteisten ja uskonnollisten johtajien rauhanvälitysverkoston johdossa. Hänen mukaansa on tärkeää, että yhteisöillä itsellään on näkemys siitä, että heidät otetaan vakavasti sekä otetaan mukaan poliittiseen prosessiin. Silloin tilaa ääriliikkeille ei synny.

Katso Antti Pentikäisen koko haastattelu alta.

Video on osa maailma.netin Kehityspolitiikalle kasvot -sarjaa, joka on saanut ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustukea.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia