Uutiset Kehityspolitiikalle kasvot

Ulkomaanavun toiminnanjohtaja: Ääriliikkeitä ei kitketä väkivallalla

Viime kädessä yhteisöt itse ratkaisevat, onko väkivaltaisille ääriaineksille tilaa, sanoo Antti Pentikäinen maailma.netin videohaastattelussa.

Viime kädessä yhteisöt itse ratkaisevat sen, onko väkivaltaisille ääriaineksille tilaa. Ulkopuoliset pommituskampanjat eivät sitä ratkaise, sanoo Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen maailma.netin videohaastattelussa. Pentikäinen kritisoi Yhdysvaltain pommituksia Isis-liikettä vastaan.

"Tällainen väkivaltainen pommituskampanja tarjoaa usein vain hyvin hetkellisen ratkaisun. Todennäköistä on, että ongelma laajenee, ei taklaa rekrytoitumisen eikä radikalisoitumisen ongelmaa", hän sanoo.

Ulkomaanapu toimii monilla konfliktialueilla, ja Pentikäinen itse aloittaa tänä vuonna YK:n perinteisten ja uskonnollisten johtajien rauhanvälitysverkoston johdossa. Hänen mukaansa on tärkeää, että yhteisöillä itsellään on näkemys siitä, että heidät otetaan vakavasti sekä otetaan mukaan poliittiseen prosessiin. Silloin tilaa ääriliikkeille ei synny.

Katso Antti Pentikäisen koko haastattelu alta.

Video on osa maailma.netin Kehityspolitiikalle kasvot -sarjaa, joka on saanut ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustukea.

Kehityspolitiikalle kasvot kehitysyhteistyökansalaisyhteiskuntakonfliktiterrorismi Kirkon Ulkomaanapu

Lue myös

Tutkija: Veronkierron torjunnassa suosittu rikkaita maita

Kehitysmaiden mahdollisuuksia valvoa ja verottaa niissä toimivia yrityksiä pitäisi parantaa, sanoo tutkija Matti Ylönen maailma.netin videohaastattelussa.

Paatero: Suomi on yhä sitoutunut 0,7-tavoitteeseen

Kehitysyhteistyörahoituksen nosto 0,7 prosenttiin BKTL:stä on yksi Suomen kehitysyhteistyön suurimmista haasteista, sanoo kehitysministeri videohaastattelussa.

Kepan toiminnanjohtaja: Maailmaa ei paranneta vain rahalla

Kehitysyhteistyöllä on edelleen tärkeä merkitys, mutta tarvitaan myös poliittisia ratkaisuja, sanoo Timo Lappalainen.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Ahmed Hadji sohvalla Kirkon Ulkomaanavun tiloissa

Ugandalainen Ahmed Hadji selvisi hengissä terrori-iskusta ja ryhtyi ehkäisemään radikalisoitumista – ”Monella ei ole uskonnosta riittävästi tietoa”

Ääriliike al-Shabaab houkuttelee nuoria Ugandassa, jossa on maailman nuorimpiin kuuluva väestö ja vain vähän työpaikkoja. Nuorisojärjestöä johtavan Ahmed Hadjin mukaan nuoret tarvitsevat töitä ja tarkoituksen elämälleen. Valtio näkee nuoret kuitenkin uhkana.
Riisipelto ylhäältä kuvattuna

Miten maailman nälkä voitetaan?

Nälkäongelman tarkastelu vain tuotannon tai ruuan jakautumisen näkökulmasta ei riitä. Vauraiden maiden pitäisi ajaa oikeudenmukaisempaa ruoka-, kauppa- ja kehityspolitiikkaa ja tukea kestävämpää yhteiskuntakehitystä, kirjoittaa tutkija Ville Lähde.
Ehkäisypillereitä

Ympäristö- ja seksuaaliterveysjärjestöt aloittivat yhteisen kampanjan väestönkasvun hillitsemiseksi ja luonnon suojelemiseksi

Jos syntyvyys saadaan vähenemään 0,5:llä, vuonna 2050 väkeä voi olla melkein miljardi ennustettua vähemmän, sanovat ympäristö- ja lisääntymisterveysjärjestöt.
Kädet repimässä lehtiä kattilaan

Ennuste: 41 miljoonaa ihmistä kärsii pian ruokapulasta eteläisessä Afrikassa

Muun muassa surkean sadekauden takia haavoittuvimmassa asemassa olevat kotitaloudet käyttävät tämän vuoden sadon 0–3 kuukaudessa, kun keskiarvo on 3–5 kuukautta, varoittaa eteläisen Afrikan maiden yhteistyöjärjestö.

Tuoreimmat

Ympäristö- ja seksuaaliterveysjärjestöt aloittivat yhteisen kampanjan väestönkasvun hillitsemiseksi ja luonnon suojelemiseksi
Ennuste: 41 miljoonaa ihmistä kärsii pian ruokapulasta eteläisessä Afrikassa
Raportti: Köyhyys vaihtelee jopa kotitalouksien sisällä – ”Perinteinen käsitys köyhyydestä on vanhentunut”
Yli neljäsosa afrikkalaisista on joutunut maksamaan lahjuksen saadakseen julkisia palveluita – Köyhät maksavat rikkaita useammin, paljastaa kysely
YK:n ihmisoikeusasiantuntijat vaativat Intiaa estämään alkuperäiskansojen häädöt
Ugandalainen Ahmed Hadji selvisi hengissä terrori-iskusta ja ryhtyi ehkäisemään radikalisoitumista – ”Monella ei ole uskonnosta riittävästi tietoa”
Monsuunisateet vaurioittaneet tuhansia asumuksia Bangladeshin rohingya-pakolaisten leireillä – Lisää sateita on luvassa
Jemenissä on havaittu koleratartuntoja tänä vuonna enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä – ”Voimme vain yrittää pitää lapset hengissä niin pitkään kuin mahdollista”
Kansainvälinen sotarikostuomioistuin totesi Kongossa toimineen sotapäällikön syylliseksi 18 rikokseen – HRW: ”Jopa ne, jotka luulevat olevansa koskemattomia, voivat joutua tilille”
Käsienpesuvesi loppuu Ugandan kouluissa usein kesken – Suomalais-ugandalainen projekti ratkoo ongelmaa ”elefanttihanan” avulla