Ukrainassa kuolee kymmenen päivässä tulitauosta huolimatta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ukrainassa kuolee kymmenen päivässä tulitauosta huolimatta

Kuolonuhrien määrä on Ukrainassa vähentynyt, mutta väestön terrorisointi Itä-Ukrainassa jatkuu yhä, YK sanoo.

Ukrainassa on kuollut tulitauon solmimisen jälkeen yli 300 ihmistä. Aseistetut ryhmät syyllistyvät edelleen kidutuksiin, sieppauksiin ja muihin rikkomuksiin, sanoo YK:n ihmisoikeustoimisto tuoreessa raportissaan.

Itä-Ukrainan konfliktin osapuolet solmivat tulitauon syyskuun alussa. Kuolleiden määrä on pudonnut alle kolmannekseen siitä, mitä se oli ennen tulitaukoa, mutta väkivaltaa on yhä. Aseistetut ryhmät ovat raportin mukaan myös tuhonneet taloja ja ryöstäneet omaisuutta.

Huhtikuun puolivälin jälkeen Itä-Ukrainassa on kuollut yhteensä ainakin 3 660 ihmistä. Myös hallituksen komennon alla olevia vapaaehtoisjoukkoja on syytetty ihmisoikeusrikkomuksista, raportissa kerrotaan.

YK on huolissaan myös Venäjään maaliskuussa liitetystä Krimistä, jossa ilmaisun, kokoontumisen, yhdistymisen ja uskonnon vapautta rajoitetaan ja tataareita häiritään.

Myös ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch on huolissaan alueen tataareista, joiden painostus on sen mukaan viimeisen puolen vuoden aikana kasvanut. Ainakin seitsemän ihmistä on kadonnut Krimillä toukokuun jälkeen, heistä viisi tataareja. Yksi on löydetty hirtettynä, järjestö kertoo tällä viikolla julkaistussa raportissaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia