Ukrainan sodassa on kuollut tai loukkaantunut päivittäin viisi lasta – ”Lapset tarvitsevat enemmän kuin humanitaarista apua” | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ukrainan sodassa on kuollut tai loukkaantunut päivittäin viisi lasta – ”Lapset tarvitsevat enemmän kuin humanitaarista apua”

Pelastakaa Lapset vaatii sotatoimien lopettamista Ukrainassa. Joka kuudes sodassa kuolleista lapsista on ollut alle 5-vuotiaita.

Leikkipuisto vaurioituneen talon edessä.

Leikkipuisto Harkovassa. Kuva: Amnon Gutman / Pelastakaa Lapset.

Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan tulee tällä viikolla kuluneeksi puoli vuotta. Sinä aikana 942 lasta on kuollut tai haavoittunut, kertoo maassa toimiva avustusjärjestö Pelastakaa Lapset.

Sen tiedot ovat peräisin YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimistolta, jonka mukaan 10.8. mennessä 356 lasta oli kuollut ja 586 haavoittunut. Se tarkoittaa keskimäärin noin viittä lasta päivässä.

Joka kuudes kuolleista lapsista on ollut alle 5-vuotiaita.

Suurin osa vahvistetuista lapsiuhreista on kuollut tai haavoittunut tiheästi asutettuihin kaupunkialueisiin suunnattujen pommitusten vuoksi. Järjestöjen mukaan todelliset määrät ovat todennäköisesti paljon nyt raportoituja suurimmat. 

Pelastakaa Lapset vaatii sotatoimien välitöntä lopettamista ja tuomitsee siviileihin kohdistuneet iskut.

”Lapset tarvitsevat enemmän kuin humanitaarista apua, he tarvitsevat toivoa: toivoa sodan loppumisesta, toivoa kotiinpaluusta ja toivoa valoisasta tulevaisuudesta. Ilman merkityksellistä tukea ja sotatoimien välitöntä lopettamista Ukrainassa kuolee yhä useampia lapsia sekä lasten haaveet ja unelmat”, sanoo Pelastakaa Lasten Ukrainan maajohtaja Sonia Khush tiedotteessa

Ukrainasta on sodan alkamisen jälkeen paennut ainakin 6,37 miljoonaa ihmistä. Heistä runsaat kolme miljoonaa on lapsia. Lisäksi maan sisällä uskotaan olevan noin kolme miljoonaa lapsipakolaista. Konfliktissa on YK:n arvion mukaan kuollut noin 5 500 siviiliä.

Lisää uusi kommentti