Tyynenmeren korallikolmio vaarassa romahtaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tyynenmeren korallikolmio vaarassa romahtaa

Erityisesti ylikalastaminen uhkaa korallikolmiota World Resources Instituten raportin mukaan.

Korallikolmio, yksi maailman meribiodiversiteetiltään rikkaimmista alueista Tyynellämerellä, on vaarassa romahtaa ihmistoiminnan seurauksena, uusi World Resources Instituten raportti kertoo.

Globaaleihin ympäristöasioihin keskittyneen instituutin julkaisema raportti toteaa, että 85 prosenttia alueen koralleista on vaarassa kadota muun muassa ylikalastuksen, kalastuksessa käytettyjen myrkkyjen ja dynamiittien sekä vesistöjen saastumisen takia. Jos otetaan huomioon ilmastonmuutoksen tuomat uhat, luku nousee 90 prosenttiin.

"Yhden ihmiselämän aikana olemme aiheuttaneet merille suuremman kriisin, kuin mitä olemme koskaan aiheuttaneet sademetsille, mutta koska ihmiset eivät näe mitä merissä tapahtuu, annamme tämän jatkua," toteaa Maurice Knight, yksi raportin kirjoittajista ja korallikolmion puolesta taistelevan järjestökonsortiumin johtaja.

Raportin kirjoittajat kuitenkin uskovat, että riuttojen heikentyminen voidaan kääntää laskuun lisäämällä suojeltavien merialueiden lukumäärää Indonesian esimerkin lailla, jossa on nykyään maailman laajimmat merisuojelualueet.

Alueet, joissa kalastus on kielletty kokonaan, ovat elintärkeitä korallien kalapopulaatioiden ja riuttojen itsensä säilymisen kannalta.

Lisää uusi kommentti