Tyttöjen abortointi lisääntynyt Intiassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tyttöjen abortointi lisääntynyt Intiassa

Jopa 12 miljoonaa tyttösikiötä on abortoitu poikia suosivassa Intiassa viimeisten 30 vuoden aikana, kertoo tuore tutkimus.

Jopa 12 miljoonaa tyttösikiötä on abortoitu sukupuolensa vuoksi poikia suosivassa Intiassa viimeisten 30 vuoden aikana, kertoo lääketieteen johtava aikakauslehti The Lancet.

Lehdessä julkaistun, intialaisen The Pioneer -lehden siteeraaman tutkimuksen mukaan tyttösikiö abortoidaan useimmiten siinä tapauksessa, että se olisi syntynyt toiseksi lapseksi perheeseen, jossa ensimmäinenkin lapsi on tyttö.

Tällaisissa perheissä tyttöjen abortointi on tutkimuksen mukaan vain lisääntynyt viime vuosina. Vuonna 1990 tyttöjen osuus toisista lapsista perheissä, joissa esikoinen oli tyttö, oli 906 tuhanteen poikaan verrattuna. Vuonna 2005 osuus oli enää 836. Samaa trendiä ei ole perheissä, joiden ensimmäinen lapsi on poika.

Raportin mukaan yhteensä abortoiduksi on joutunut 4 - 12 miljoonaa tyttösikiötä vuosina 1980 - 2010. Arviot perustuvat väestötilastoihin ja synnytystietoihin.

Erityisesti vauraat ja koulutetut abortoivat tyttöjä. Tutkimuksen johtajan, Prabhat Jhan mukaan valikoiva abortti voi tulevaisuudessa lisääntyä Intiassa, mikäli hedelmällisyys yhä putoaa ja perheet haluavat ainoan lapsen olevan poika.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia