Työperäinen ihmiskauppa yleistynyt | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Työperäinen ihmiskauppa yleistynyt

Prostituutioon pakotetut naiset eivät enää ole ihmiskaupan tyypilllisimpiä uhreja, kertoo siirtolaisuusjärjestö IOM.

(Kuva: Imagens Evangélicas / Flickr.com / cc 2.0)

Suurin osa ihmiskaupan uhreista joutuu riistetyksi tavallisessa fyysisessä työssä prostituution sijaan, kertoo kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM.

Järjestö auttoi vuonna 2011 noin 2 700:aa ihmiskaupan uhria. Tuoreen raportin mukaan tapauksista yli puolet liittyi työperäiseen ihmiskauppaan. Seksuaalisen riiston osuus oli 27 prosenttia.

IOM:n mukaan työperäinen ihmiskauppa on vuoden 2010 jälkeen ohittanut seksuaalisen riiston tärkeimpänä ihmiskaupan tyyppinä. Työperäinen ihmiskauppa liittyy etenkin aloihin, jotka vaativat ruumiillista työtä, kuten maatalous, rakennusala, kotitaloustyö, kalastus ja kaivosteollisuus.

Monille ihmiskaupan uhreille tämä tarkoittaa halventavia olosuhteita työssä, joka on erilaista kuin työntekijöille on luvattu.

Järjestön mukaan miesuhrien avuntarve on lisääntynyt. Silti naiset edustavat edelleen lähes kahta kolmasosaa niistä ihmiskaupan uhreista, joita IOM auttoi vuonna 2011.

Tärkeimpiä ihmiskaupan lähtömaita ovat raportin mukaan Ukraina, Haiti ja Jemen. Tärkeimpiä kohdemaita taas ovat Venäjä, Haiti ja Jemen.

Lisää uusi kommentti