Uutiset

Työkokeilija tai harjoittelija

Maan ystävät etsii harjoittelijaa tai työkokeilijaa.

Maan ystävät etsii harjoittelijaa tai työkokeilijaa järjestösihteeriksi Helsingin toimistolleen. Järjestösihteerin tehtävä on auttaa toimiston töissä sekä tukea järjestön varainhankintaa. Harjoitteluun kuuluvat toimistotyöt laidasta laitaan, kuten nettisivujen päivitykseen, uutiskirjeen toimittamiseen, verkkokauppaan, asiakaspalveluun, postitukseen ja tuotemyyntiin liittyvät tehtävät. Harjoittelijan tulee tarpeen mukaan avustaa myös muissa toimiston töissä, tapahtumien järjestämisessä ja järjestön hankkeisiin ja kampanjoihin liittyvässä työssä. Tarkempi työnkuva ja harjoittelun sisältö sekä kesto räätälöidään valitun harjoittelijan ja sen hetkisten tarpeidemme mukaan.

Odotamme sinulta aktiivista ja reipasta työotetta, kykyä tarttua monenlaisiin tehtäviin sekä kiinnostusta toimia sosiaalisen ja ekologisen oikeudenmukaisuuden puolesta. Eduksi luetaan kokemus toimistotyöstä, järjestötoiminnasta, varainhankinnasta ja viestinnästä. Tarjoamme monipuolisia tehtäviä, mahdollisuuden tutustua järjestömme toimintaan, mukavan työilmapiirin toimistollamme kauniissa Pauligin huvilassa, Helsingin Töölössä, sekä tekemisen iloa tärkeiden asioiden puolesta. Toimistollamme työskentelee järjestösihteerin lisäksi ilmastokampanjakoordinaattori, globaalikasvatuksen hankekoordinaattori, järjestökoordinaattori sekä mahdollisia muita harjoittelijoita ja vapaaehtoistoimijoita.

Järjestösihteerin töiden toivottu aloittamisajankohta on syyskuussa 2015, mutta se on myös sovittavissa tehtävään valittavan kanssa. Mikäli olet kiinnostunut aloittamaan myöhemmin syksyllä tai talvella, laita hakemus joka tapauksessa.

Harjoittelusta ei makseta palkkaa.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi CV:n kera viimeistään sunnuntaina 16.8.2015 osoitteeseen: toimisto(at)maanystavat.fi. Viestiin otsikoksi Järjestösihteeri.

Lpisätiedot ja yhteydenotot: puheenjohtajisto: puheenjohtajisto(at)maanystavat.fi. (3.7.–9.8.2015 välisenä aikana)
järjestökoordinaattori: toimisto(at)maanystavat.fi (10.8.–14.8. välisenä aikana)

Maan ystävät

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Naisia torilla pakolaisleirillä

Budjettiesitys 2019: Kansa pitää kehitysyhteistyötä tärkeänä, valtio esittää vain pientä korotusta

Talousarvioesitys lupaa kehitysyhteistyöhön hiukkasen lisää rahaa, mutta Suomi jää edelleen kauas omista sitoumuksistaan. Kansalaisjärjestöjen heikko rahoitus kurittaa kaikkein köyhimpiä, tyttöjä ja tasa-arvotyötä.
Ihmisiä Pride-kulkueessa

Seta: Muunsukupuolisten hoidon rajoittaminen lisää itsetuhoisuuden määrää – "HUS:n ja TAYS:n linjaukset päinvastaisia kuin alan kansanvälinen kehitys"

Uudessa kansainvälisessä tautiluokitusjärjestelmässä ei enää erotella hoidettavia transsukupuolisiin ja muunsukupuolisiin. Seta vaatii Suomea toimimaan samoin ja takaamaan sukupuolenkorjaushoidot myös muille kuin itsensä naiseksi tai mieheksi kokeville.
Mielenosoittajia

Ortega ajaa Nicaraguaa umpikujaan, yli 23 000 paennut Costa Ricaan – ”Vaikea poistaa syöpäläistä, jonka lonkerot ulottuvat joka kolkkaan”

Nicaraguan tilannetta pidempään seuranneille huhtikuussa alkanut mielenosoitusaalto ei tullut yllätyksenä. Jatko on Ortegan käsissä: suostuuko hän luopumaan vallasta ja järjestämään uudet vaalit?
Värikkäitä ilmapalloja

Costa Rica hyväksymässä samaa sukupuolta olevien avioliiton

Costa Rican korkein oikeus on linjannut syrjiväksi lain, jonka kieltää samaa sukupuolta olevia solmimasta avioliiton. Laki lakkaa olemasta voimassa, vaikka sen muuttamisesta ei päästäisi sopuun parlamentissa.
Varoituskyltti jossa lukee "Heat kills"

YK: Viilennys myös köyhien oikeus – tulisi toteuttaa ilman ilmastohaittoja

Kun ilmasto lämpenee, tarvitaan lisää jäähdytystä, mikä kuluttaa energiaa, mikä taas lämmittä ilmastoa. Tällä hetkellä kymmenesosa ilmaston lämpenemisestä johtuu jäähdytyksestä, ja osuus on nopeassa kasvussa.