Uutiset

Työelämävalmennettava Unifemiiin


Työnkuva: Työelämävalmennettava työskentelee Suomen UNIFEMin toimistossa Helsingissä ja osallistuu yhdistyksen toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Työelämävalmennettava on mukana toimiston päivittäisten rutiinien hoitamisessa (asiakaspalvelu, verkkosivujen päivitys, kokousvalmistelut jne.) ja avustaa myös muissa järjestön toimintakenttään liittyvissä tehtävissä (lehden toimittaminen, kampanjointi, varainhankinta jne.).Työtehtävistä sovitaan tarkemmin valmennettavan omien toiveiden ja taitojen pohjalta.

Vaatimukset: Toivomme hakijalta soveltuvaa korkeakoulututkintoa, perehtyneisyyttä gender- ja kehityskysymyksiin sekä hyviä viestintätaitoja. Lisäksi hakijalla tulee olla sujuva suullinen ja kirjallinen suomen ja englannin kielen taito ja hyvät tietotekniset valmiudet. Hyvä ruotsin kielen taito on eduksi. Arvostamme myös aiempaa järjestökokemusta, itsenäistä työskentelyotetta, omakohtaista kokemusta kehitysmaista sekä YK-järjestelmän ja UNIFEMin tuntemusta.

Työelämävalmennuksen kesto: 3–6 kk
Ajankohta: Harjoittelu alkaa 13.9.2010 tai sopimuksen mukaan.
Palkkaus: Työelämävalmennettavalla tulee olla työvoimatoimiston myöntämä, koko harjoittelujakson kattava työelämävalmennustuki.
Hakemukset: Hakuaika päättyy keskiviikkona 1. syyskuuta 2010 klo 17. Lyhyet, vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen julia.evans@unifem.fi. Hakemuksessa tulee olla liitteenä hakijan CV, jossa on eritelty työkokemus, aiemmat harjoittelut ja vapaaehtoistyö.

Lisätiedot: Tiedustelut järjestökoordinaattori Julia Evans, julia.evans(a)unifem.fi tai 09 6940 944. Katso myös www.unifem.fi.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Poika istuu kynä ja lehtiö kädessä pieni taskuradio korvallaan.

Koronavirus on vauhdittanut etäoppimista myös kehittyvissä maissa – Moni kuitenkin putosi kyydistä, eivätkä kaikki pääse enää takaisin

Noin 1,6 miljardia opiskelijaa ja koululaista joutui keväällä jäämään pois koulusta koronaviruksen takia. Esimerkiksi Kenia ja Uganda käärivät hihansa digi- ja etäopetuksen lisäämiseksi, mutta nyt pelkona on eriarvoisuuden kasvu. ”Jo valmiiksi jäljessä olevat jäävät vielä enemmän jälkeen”, sanoo Fingon asiantuntija Peter Njuguna.
Syyrian lippu kahden muun lipun välissä.

Luoteis-Syyriassa vahvistettu ensimmäinen koronavirustapaus – ”Koronavirus tulee leviämään pakolaisleireillä kulovalkean tavoin”

Luoteis-Syyriassa elää noin 4,2 miljoonaa ihmistä, joista monet pakolaisia. Jos virus leviää, esimerkiksi vanhuksilla ja kroonisia tauteja sairastavilla on vain pienet mahdollisuudet selvitä, varoittaa terveysjärjestö UOSSM.
Nainen puolilähikuvassa piikkilangalla varustetun betoniaidan edessä.

Siviilikriisinhallinta tukee konfliktista toipuvia maita vankemman tulevaisuuden rakentamisessa

Sisäministeriön alaisuudessa toimiva Kriisinhallintakeskus lähettää asiantuntijoita siviilikriisinhallintatehtäviin maailmalle. Koulutusasiantuntija Sari Rautarinta on ollut komennuksella Sudanissa, Afganistanissa ja Ukrainassa. Työ on pitkäjänteistä, ja sen merkitys on nähtävissä vasta vuosien kuluttua, hän sanoo.
Nainen puolilähikuvassa mainoksen edessä.

”Rahoituslaitokset eivät ottaneet minua vakavasti” – Naisyrittäjien arki on hankalaa, ja koronavirus vaikeuttaa sitä entisestään

Keniassa naisyrittäjät kärsivät luotonsaantivaikeuksista ja vähättelystä. Irene Omari omistaa yhden Kisumun suurimmista brändäysyhtiöistä. Koronan vuoksi bisneksellä menee nyt huonommin kuin koskaan. Vaikeuksia on kuitenkin ollut jo aiemmin. ”Naisen on hyvin vaikea vetää yritystä. Aluksi en edes saanut luottoa”, hän kertoo.
Mies puolilähikuvassa mikrofonin takana.

Köyhyys ei ole vähentynyt niin paljon kuin väitetään, ja keinot sen kitkemiseksi ovat vääriä, sanoo YK-asiantuntija – ”Vaarallisen omahyväistä”

YK:n väistyvä erityisasiantuntija Philip Alston suomii loppuraportissaan maailman johtajia ”itsensä onnittelemisesta” köyhyyden vastaisessa taistelussa, sillä köyhyyden väheneminen johtuu pitkälti Kiinasta. Myöskään kestävän kehityksen tavoitteita ei saavuteta, hän sanoo.