Twitteriltä vaaditaan naisvihaan puuttumista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Twitteriltä vaaditaan naisvihaan puuttumista

Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn mukaan Twitter ei tee riittävästi poistaakseen palvelussa tapahtuvat hyökkäykset naisia kohtaan.

Tietokoneen näppäimistö, sormi sinisellä napilla

Monet naiset kokevat häirintää verkossa. Kuva: Yoel Ben-Avraham / CC BY-ND 2.0.

Twitter on epäonnistunut naisiin kohdistuvien hyökkäysten estämisessä palvelussa, kritisoi ihmisoikeusjärjestö Amnesty International.

Se on käynnistänyt Toxic Twitter -kampanjan, jonka tavoitteena on saada yhtiä kertomaan tarkemmin, mitä se tekee naisiin kohdistuvien hyökkäysten estämiseksi sekä toimimaan konkreettisemmin.

Amnesty selvitti viime syksynä 4 000 naista kattavalla kyselytutkimuksella, että monet naiset rajoittavat sosiaalisen median käyttöään heihin kohdistuvan uhkailun, häirinnän ja solvausten takia. Kohteena ovat esimerkiksi sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt, vammaiset, etniset vähemmistöt ja muut kuin valkoihoiset.

Amnestyn mukaan naiset saavat Twitterissä tappo- ja raiskausuhkauksia sekä rasistisia ja homofobisia loukkauksia. Järjestö julkaisi viime viikolla uuden tutkimuksen, johon haastateltiin 86:ta naista heidän kokemuksistaan. Twitterillä on oma raportointijärjestelmänsä ja omat sääntönsä, mutta tutkimuksen mukaan aina valituksiin ei kuitenkaan edes vastattu ja vihamielinen sisältö jäi palveluun. Twitter ei kerro Amnestyn mukaan toimistaan myöskään riittävän tarkasti.

Twitter on luvannut parantaa keskustelun ”terveyttä” ja kertonut tehneensä yli 30 muutosta viimeisten 16 kuukauden aikana. Se on myös huomauttanut, ettei se pysty poistamaan yhteiskunnasta vihaa ja ennakkoluuloja.

”Twitter on toistuvasti yrittänyt siirtää huomion sen omasta vastuusta keskittymällä laajempaan vihan ja ennakkoluulojen kysymykseen. Emme pyydä heitä ratkaisemaan maailman ongelmia vaan pyydämme heitä tekemään konkreettisia muutoksia, jotka osoittavat, että naisiin kohdistuvat hyökkäykset eivät ole tervetulleita Twitterissä”, kritisoi Amnestyn teknologia- ja ihmisoikeustutkija Azmina Dhrodia tiedotteessa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia