Uutiset

Tutkimus: Suomalaisjärjestöt luottavat lahjoittamisen kasvuun

Kolmannes suomalaisista on lahjoittanut rahaa keräyksiin ja asiantuntijan mukaan potentiaali yksityisen varainhankinnan kasvattamiseen on suuri.
(Kuva: John Keogh / cc 2.0)

Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n (VaLa) teettämä tutkimus osoittaa suomalaisjärjestöjen uskovan yksityisrahoituksen ja lahjoittamisen selvään lisääntymiseen seuraavan kahden vuoden aikana, kertoo Suomen World Vison.

VaLan selvityksen mukaan suomalaisen lahjoituskulttuurin kehittymisen kannalta on tärkeää pitää toiminta avoimena. Läpinäkyvyys toiminnassa lisää lahjoittajien luottamusta, järjestön pääsihteeri Pia Tornikoski sanoo.

Vaikka suomalaista lahjoituskulttuuria onkin onnistuttu kehittämään viime vuosina merkittävästi, on lahjoittamisen tehostamisessa myös haasteensa. VaLan tutkimukseen vastanneista järjestöistä lähes kolmas osa näkee merkittävänä ongelmana niukat henkilöresurssit. Varainhankkijoiden ammattitaitoa ja sitä kautta varainhankinnan tehokkuutta lisätäkseen VaLa järjestääkin jäsenilleen koulutusta.

VaLan puheenjohtaja ja Suomen World Visionin toiminnanjohtaja Tiina Saukko nostaa yhtenä haasteena esiin myös uusien, lahjoittamiseen kannustavien keräystapojen kehittämisen.

Mistä on hyvät lahjoittajat tehty -seminaarissa toukokuun lopussa vieraillut kanadalainen varainhankinnan ammattilainen Tony Myers näkee Suomessa paljon potentiaalia kasvattaa yksityistä varainhankintaa. Myersin mukaan vaaditaan vain uusia ja monipuolisia keräysmetodeja sekä rohkeutta kasvattaa pyytämisen kulttuuria.

avustustyövapaaehtoisuusrahoitus Suomi

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Suldaan Said Ahmed istuu kahvilan pöydän ääressä

”Kun onnistuu, on suomalainen, jos epäonnistuu, nähdään maahanmuuttajana” – Miltä suomalainen media näyttää maahanmuuttajan silmin?

Suomalaisista perheistä tai elämäntavasta kertovissa jutuissa haastateltavat ovat lähes aina valkoisia, helsinkiläinen Suldaan Said Ahmed sanoo. Medialla on valtaa sen määrittelyssä, ketkä ovat ”meikäläisiä” ja ketkä jätetään ulkopuolelle.
Hiroshiman atomipommista selvinnyt rakennuksen raunio ja muistomerkki

Hiroshima, Suomi ja ydinaseriisunta

Suomen käyttäytyminen ydinaseriisuntakysymyksissä on ollut lähes identtistä ydinasevaltioiden ja Nato-maiden kanssa. Viimeisenä naulana aktiivisen ydinaseriisunnan edistämispolitiikan arkkuun on ollut Suomen kieltäytyminen allekirjoittamasta ydinaseet kieltävää sopimusta, kritisoi Rauhanpuolustajien toiminnanjohtaja Teemu Matinpuro.
Joukko ihmisiä kävelee käytävällä

Jemenin hätäapuohjelmia uhkaa sulkeminen, sillä avunantajat eivät ole täyttäneet lupauksiaan – ”Kun rahaa ei tule, ihmiset kuolevat”

Avunantajamaat lupasivat Jemenille helmikuussa 2,6 miljardia dollaria apua. YK:n mukaan alle puolet tästä summasta on maksettu mikä tarkoittaa, että lähikuukausina joudutaan sulkemaan valtava määrä avustusohjelmia.
Pakolaisleirin rakennuksia

Etnisiä puhdistuksia kaksi vuotta sitten paenneita rohingyoja saatetaan alkaa palauttaa Bangladeshista Myanmariin

Järjestöt ovat huolissaan Myanmarin ja Bangladeshin hallituksen suunnitelmasta ryhtyä palauttamaan Bangladeshiin paenneita rohingyavähemmistön edustajia Myanmariin. Olosuhteet eivät ole kunnossa, sillä maa ei vieläkään ole lopettanut rohingyojen vainoamista, sanoo Human Rights Watch.

Luetuimmat

Akkuteollisuus ei pärjäisi ilman Kongon pahamaineisia kaivoksia – Koboltin eettisyyttä on vaikea varmistaa, sanoo kaivosalueella vieraillut suomalaistutkija
Selvitys: Naisyrittäjien tukeminen voisi tuoda maailmantalouteen biljoonia dollareita – Vain neljässä maassa uusia naisyrittäjiä on enemmän kuin miehiä
Raportti: Jos 10–30 prosenttia fossiilisten polttoaineiden tuista suunnattaisiin uusiutuville, se riittäisi käynnistämään puhtaan energian vallankumouksen
Ilmastonmuutos huolettaa Grönlannissa – Ensimmäisen kansallisen tason kyselyn mukaan suurin osa on jo kokenut vaikutukset henkilökohtaisesti
Uusi arvio vesipulasta: Neljännes maailman väestöstä elää äärimmäisen korkean vesistressin alueilla – ”Suurin kriisi, josta kukaan ei puhu”
YK:n vaikuttavuussijoittamisen ohjelma siirtyy Helsinkiin – Tavoitteena kestävän kehityksen vauhdittaminen yksityisellä rahalla
Iran langetti naisaktivisteille vuosikymmenien vankeustuomion huntupakon rikkomisesta
Panama kielsi muovipussit ensimmäisenä maana Keski-Amerikassa – Taustalla huoli merten saastumisesta
Kuumuus tappaa karjaa Keniassa – Monilla alueilla kriittinen 1,5 asteen raja on jo ylitetty
Ihmiskauppa rehottaa Pohjois-Amerikassa – Riskiryhmää etenkin alkuperäiskansojen naiset