Tutkimus: Kiinalaiset raportoivat kalasaalistaan vain murto-osan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tutkimus: Kiinalaiset raportoivat kalasaalistaan vain murto-osan

Vain 9 prosenttia todellisesta kalasaalista raportoidaan YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestölle.

Kiinalaiset raportoivat kalasaaliistaan Afrikassa ja muilla kansainvälisillä vesillä vain yhdeksän prosenttia YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestölle, selviää kanadalaisyliopiston tutkimuksesta. Tietojen vääristelyä on epäilty, mutta vääristelyn laajuus oli yllätys.

"Tutkimus osoittaa, kuinka suurta ryöstökalastus on erityisesti Afrikassa, jossa suuri osa ihmisistä on riippuvaisia meren antimista proteiinin lähteenä", toteaa yliopiston tutkija Daniel Pauly.

Tilanne on kehitysmaiden ruokaturvan kannalta huolestuttava, sillä tarkkojen tietojen puutteessa kalakantojen hallinta on mahdotonta, tutkijat sanovat.

Selvityksen mukaan kiinalaisten kalastussaalista 75 prosenttia on peräisin Afrikasta ja melkein kolme miljoonaa tonnia pelkästään Länsi-Afrikan aluevesiltä. YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön edustaja pitää kuitenkin tutkimuksen arvioituja kalastusmääriä esimerkiksi Länsi-Afrikassa liioteltuina.

Tutkimustulokset antavat myös viitteitä siitä, että kiinalaisalukset huijaavat räikeästi monien maiden kanssa tehtyjä sopimuksia. Silti saattaa olla, ettei kiinalaisten kalastus ole laitonta, tutkijat korostavat. Tietoja Afrikan ja Kiinan välisistä kalastussopimuksista ei vain yksinkertaisesti ole saatavilla.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia