Tupakkayhtiöitä savustetaan ulos YK:sta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tupakkayhtiöitä savustetaan ulos YK:sta

Tupakkayhtiöitä on vielä kansainvälisen työjärjestön ILOn jäseninä, mutta pian jäsenyys on historiaa, mikäli järjestöjen vaatimukset toteutuvat.

Tupakankasvattajia Malawissa

Tupakan kasvatus työllistää ihmisiä afrikkalaisessa Malawissa ja muissa köyhissä maissa, mutta siihen sisältyy terveydelle haitallisia työvaiheita. Kuva: Mabvuto Banda / IPS.

(IPS) -- Kansainvälinen työjärjestö ILO on tupakkateollisuuden viimeisiä linnakkeita YK:ssa, mutta nyt yhtiöt halutaan ulos sieltäkin. Yli 200:n terveysalan ja ammatillisen järjestön vaatimus tulee ILOn käsittelyyn marraskuun alussa.

”Jos ILO haluaa edistää työelämän oikeuksia, se hylkää tupakkayhtiöt”, Mark Hurley Campaign for Tobacco-Free Kids -järjestöstä sanoo.

Hän muistuttaa, että yli 80 prosenttia maailman tupakoitsijoista elää köyhissä ja keskituloisissa maissa. Myös 80 prosenttia tupakan aiheuttamista kuolemista tapahtuu niissä vuoteen 2030 tultaessa.

Tupakkayhtiöt käyttävät ILOn jäsenyyttä osoituksena vastuullisuudestaan, vaikka ne kylvävät sairautta ja kuolemaa, vastustajat sanovat.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia