Tunisia isännöi sosiaalifoorumin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tunisia isännöi sosiaalifoorumin

Tunisialaiset kansalaisjärjestösktivistit uskovat sosiaalifoorumin auttavan vahvistamaan arabimaiden kansalaisverkostoja, sanoo Justin Hyatt.

Arabimaailma on kansalaisliikkeiden uusi keskus, joten Maailman sosiaalifoorumin (WSF) seuraava kokoontuminen tapahtuu Tunisiassa maaliskuussa, järjestelyissä mukana oleva Alaa Talbi kertoo.

Hän uskoo, että vähintään 10 000 henkeä kokoava WSF auttaa vahvistamaan kansalaisverkostoja arabimaissa ja parantamaan niiden kansainvälistä yhteistyötä.

Vuodesta 2001 kokoontunut WSF etsii ihmiskasvoista globalisaatiota tunnuksella Toisenlainen maailma on mahdollinen. Mukana on laaja kirjo kansalaisliikkeitä.

Tunisian talous- ja sosiaalioikeuksien järjestön puheenjohtaja Abderrahmane Hedhili toivoo, että WSF auttaisi Tunisian eripuraisia ryhmiä löytämään yhteisen sävelen ja vahvistamaan demokratiaa.

Tunisialainen aktivisti Marwen Tlili järjesti lokakuussa polkupyöräkaravaanin, joka polki yli tuhat kilometriä levittäen sanaa sosiaalifoorumista maan eri kolkille. "Ihmiset olivat vaikuttuneita, sillä pyöräkaravaanit eivät ole Tunisiassa tavallinen näky", hän kertoo.

Naisten ja nuorten oikeudet, mutta myös luonnonvarojen hyödyntämiseen nojaavan talouden ympäristövaikutukset ovat tunisialaisten avainteemoja WSF:ssa.

"Jokainen voi muuttaa omaa elämäänsä. Kun vallankumous on vielä tuoreesti mielessä, kannustamme varsinkin nuoria aktiiviseen toimintaan omissa yhteisöissään", Tlili sanoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia