Tulvat kurittavat Intiaa, Nepalia ja Bangladeshia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tulvat kurittavat Intiaa, Nepalia ja Bangladeshia

Lähes 250 ihmistä on menettänyt henkensä monsuunikauden tulvien vuoksi. Suomen Lähetysseura lähettää hätä-apua tulvista kärsineille alueille Nepalissa.

Mies kahlaa vedessä, joka ylettyy jo hartioille asti Bangladeshissa.

Monsuunikauden tulvat ovat jokavuotinen ilmiö Etelä-Aasiassa, mutta ilmastonmuutoksen myötä, ne ovat yhä rajumpia. Kuva: Shahriar Islam / AusAid / CC BY 2.0.

Lähes 250 ihmistä on menettänyt henkensä muutaman päivän aikana, kun monsuunikauden rankat tulvat ja maanvyörymät ovat kurittaneet Pohjois-Intiaa, Nepalia ja Bangladeshia, raportoi Guardian.

Miljoonia on joutunut lähtemään kotoaan ja ihmisiä on kuollut muun muassa hukkumalla ja rakennusten sorruttua maanvyörymien seurauksena.

Nepalissa sade on tulvinut satoihin kyliin ja jopa 110 ihmisen raportoidaan kuolleen. Hallitusta on kritisoitu ankarasti siitä, ettei se ole reagoinut tarpeeksi ripeästi katastrofiin.

”Etsimme nyt kiireellä eloonjääneitä. Satoja vapaaehtoisia osallistuu paikallisten ihmisten, turvallisuusviranomaisten ja hätäapuyksiköiden kanssa etsintöihin ja pelastustöihin", kertoo Dev Ratna Dhakwa Nepalin Punaiselta Ristiltä.

Tulvat ovat katkaisseet sähköt ja lukuisia teitä, joten avun vieminen perille on paikoin hyvin vaikeaa.

”Monsuunisateet ja tulvat vaikuttavat täällä yli 100 000 ihmisen elämään", Dhakwa sanoo.

Suomen Lähetysseura myöntää 70 000 euroa tulvien uhrien hätäapuun Nepaliin. Järjestön mukaan rankkasateet ja tulvat ovat vaikuttaneet myös viljelyksiin ja tuleviin satoihin, minkä odotetaan nostavan ruoan hintaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia