Uutiset

Tulva koettelee jälleen Pakistania

Monsuunisateiden aiheuttamat syöksytulvat ovat ajaneet yli 50 000 ihmistä kodeistaan, Punainen Risti uutisoi.

Viime vuoden heinäkuussa lähes kaksi miljoonaa kotia tuhoutui, yli 20 miljoonaa ihmistä kärsi tulvien seurauksista, ja nyt Pakistanissa tulvii taas, Punainen Risti kirjoittaa.

Pakistanin Punaisen Puolikuun arvion mukaan joutunut arviolta 750 000 ihmistä Sindhin maakunnassa on joutunut tulvien uhreiksi ja yli 50 000 on joutunut jättämään kotinsa.

Erityisen voimakkaasti tulva on koetellut Badin, Tando Mohammad Khanin, Mirpur Kahisn ja Tharparkarin alueita. Arviolta 30 000 taloa on tuhoutunut ja 18 000 on vaurioitunut.

Rakennusten ohella maataloudelle on aiheutunut merkittäviä tuhoja. Puuvillasatoa oli ryhdytty korjaamaan juuri ennen tulvia. "Tuhoutuneen sadon arvoksi on arvioitu 534 miljoonaa euroa", Punainen Risti toteaa.

Tulvat lisäävät myös terveysriskejä ja monet lapset ja aikuiset kärsivät jo ihoinfektioista sekä malariasta. "Havaintojeni mukaan 60–70 prosentilla lapsista on ihottumaa. Ihmiset käyttävät likaista tulvavettä juomavetenä", avustustoimiin osallistunut Pakistanin Punaisen Puolikuun kenttäkordinaattori Fawad Sherwani kertoo.

Tämän vuoden tulvat tulevat ennen kuin edellisvuoden tuhosta on ehditty selvitä. Tämän kuun alussa UNICEF kirjoitti, että jälleenrakennustyöt ympäri tulvista kärsineitä alueita ovat pahasti kesken.

katastrofiapu Pakistan

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Nuori mies istuu sohvalla, taustalla punainen seinä

Yksin tulleiden alaikäisten perheenyhdistämisestä on tehty Suomessa poikkeuksellisen vaikeaa – ”Kotoutuisin sata kertaa paremmin, jos he olisivat täällä”

Perheenyhdistäminen on Suomessa esimerkiksi Ruotsiin ja Norjaan verrattuna niin vaikeaa, ettei moni edes yritä. Esimerkiksi afganistanilaisia hakijoita rajoittaa sääntö, jonka mukaan heidän pitää jättää hakemuksensa Intiassa. Opiskelijat Shayegh Adeli ja Ali Nazari uskovat, että he menestyisivät paremmin, jos perhe olisi tukemassa.
Myanmarin rohingya-naisia Cox's Bazarin pakolaisleirillä

Myös kansainvälinen rikostuomioistuin ryhtyy tutkimaan Myanmarin rohingyoihin kohdistuneita julmuuksia

Myanmar ei ole kansainvälisen rikostuomioistuimen jäsen, mutta tuomioistuin päätti tutkia niitä rikoksia, jotka ovat tapahtuneet Myanmarin ja Bangladeshin rajalla. Aiemmin tällä viikolla Gambia vei Myanmarin YK:n alaisen kansainvälisen tuomioistuimen eteen kansanmurhan vastaisen sopimuksen rikkomisesta.
Nainen lattialla käsin kudotun maton päällä

Satavuotias Afganistan on maailman vaarallisin maa – Dokumenttiteatteriesitys jäljittää pakolaisuuden syitä

Afganistan 100 – the years of interdependence -dokumenttiteatteriesitys kuvaa väkevästi Afganistanin nykyhetkeä ja historiaa. Suomessa vierailleen Kabulin yliopiston dekaanin Jawida Ahmadin mukaan afganistanilaiset haluavat rauhaa enemmän kuin mitään muuta.
Valkoisiin haalareihin pukeutuneita ihmisiä pilvenpiirtäjän edessä

Raportti: Asefirmat kehittävät jo tappajarobotteja – ”Autonomiset aseet ovat siirtymässä sci-fistä todellisuuteen”

Autonomisten aseiden uhka kasvaa, sillä yhä useammat valtiot ovat lisänneet niiden kehittelyä viime vuosina, selviää PAX-rauhanjärjestön tutkimuksesta. Kyselytutkimuksen mukaan muun muassa suomalaisista suurin osa kannattaa niiden kieltämistä.