Tulva koettelee jälleen Pakistania | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tulva koettelee jälleen Pakistania

Monsuunisateiden aiheuttamat syöksytulvat ovat ajaneet yli 50 000 ihmistä kodeistaan, Punainen Risti uutisoi.

Viime vuoden heinäkuussa lähes kaksi miljoonaa kotia tuhoutui, yli 20 miljoonaa ihmistä kärsi tulvien seurauksista, ja nyt Pakistanissa tulvii taas, Punainen Risti kirjoittaa.

Pakistanin Punaisen Puolikuun arvion mukaan joutunut arviolta 750 000 ihmistä Sindhin maakunnassa on joutunut tulvien uhreiksi ja yli 50 000 on joutunut jättämään kotinsa.

Erityisen voimakkaasti tulva on koetellut Badin, Tando Mohammad Khanin, Mirpur Kahisn ja Tharparkarin alueita. Arviolta 30 000 taloa on tuhoutunut ja 18 000 on vaurioitunut.

Rakennusten ohella maataloudelle on aiheutunut merkittäviä tuhoja. Puuvillasatoa oli ryhdytty korjaamaan juuri ennen tulvia. "Tuhoutuneen sadon arvoksi on arvioitu 534 miljoonaa euroa", Punainen Risti toteaa.

Tulvat lisäävät myös terveysriskejä ja monet lapset ja aikuiset kärsivät jo ihoinfektioista sekä malariasta. "Havaintojeni mukaan 60–70 prosentilla lapsista on ihottumaa. Ihmiset käyttävät likaista tulvavettä juomavetenä", avustustoimiin osallistunut Pakistanin Punaisen Puolikuun kenttäkordinaattori Fawad Sherwani kertoo.

Tämän vuoden tulvat tulevat ennen kuin edellisvuoden tuhosta on ehditty selvitä. Tämän kuun alussa UNICEF kirjoitti, että jälleenrakennustyöt ympäri tulvista kärsineitä alueita ovat pahasti kesken.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia