Uutiset

Tulva koettelee jälleen Pakistania

Monsuunisateiden aiheuttamat syöksytulvat ovat ajaneet yli 50 000 ihmistä kodeistaan, Punainen Risti uutisoi.

Viime vuoden heinäkuussa lähes kaksi miljoonaa kotia tuhoutui, yli 20 miljoonaa ihmistä kärsi tulvien seurauksista, ja nyt Pakistanissa tulvii taas, Punainen Risti kirjoittaa.

Pakistanin Punaisen Puolikuun arvion mukaan joutunut arviolta 750 000 ihmistä Sindhin maakunnassa on joutunut tulvien uhreiksi ja yli 50 000 on joutunut jättämään kotinsa.

Erityisen voimakkaasti tulva on koetellut Badin, Tando Mohammad Khanin, Mirpur Kahisn ja Tharparkarin alueita. Arviolta 30 000 taloa on tuhoutunut ja 18 000 on vaurioitunut.

Rakennusten ohella maataloudelle on aiheutunut merkittäviä tuhoja. Puuvillasatoa oli ryhdytty korjaamaan juuri ennen tulvia. "Tuhoutuneen sadon arvoksi on arvioitu 534 miljoonaa euroa", Punainen Risti toteaa.

Tulvat lisäävät myös terveysriskejä ja monet lapset ja aikuiset kärsivät jo ihoinfektioista sekä malariasta. "Havaintojeni mukaan 60–70 prosentilla lapsista on ihottumaa. Ihmiset käyttävät likaista tulvavettä juomavetenä", avustustoimiin osallistunut Pakistanin Punaisen Puolikuun kenttäkordinaattori Fawad Sherwani kertoo.

Tämän vuoden tulvat tulevat ennen kuin edellisvuoden tuhosta on ehditty selvitä. Tämän kuun alussa UNICEF kirjoitti, että jälleenrakennustyöt ympäri tulvista kärsineitä alueita ovat pahasti kesken.

katastrofiapu Pakistan

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Suldaan Said Ahmed istuu kahvilan pöydän ääressä

”Kun onnistuu, on suomalainen, jos epäonnistuu, nähdään maahanmuuttajana” – Miltä suomalainen media näyttää maahanmuuttajan silmin?

Suomalaisista perheistä tai elämäntavasta kertovissa jutuissa haastateltavat ovat lähes aina valkoisia, helsinkiläinen Suldaan Said Ahmed sanoo. Medialla on valtaa sen määrittelyssä, ketkä ovat ”meikäläisiä” ja ketkä jätetään ulkopuolelle.
Hiroshiman atomipommista selvinnyt rakennuksen raunio ja muistomerkki

Hiroshima, Suomi ja ydinaseriisunta

Suomen käyttäytyminen ydinaseriisuntakysymyksissä on ollut lähes identtistä ydinasevaltioiden ja Nato-maiden kanssa. Viimeisenä naulana aktiivisen ydinaseriisunnan edistämispolitiikan arkkuun on ollut Suomen kieltäytyminen allekirjoittamasta ydinaseet kieltävää sopimusta, kritisoi Rauhanpuolustajien toiminnanjohtaja Teemu Matinpuro.
Joukko ihmisiä kävelee käytävällä

Jemenin hätäapuohjelmia uhkaa sulkeminen, sillä avunantajat eivät ole täyttäneet lupauksiaan – ”Kun rahaa ei tule, ihmiset kuolevat”

Avunantajamaat lupasivat Jemenille helmikuussa 2,6 miljardia dollaria apua. YK:n mukaan alle puolet tästä summasta on maksettu mikä tarkoittaa, että lähikuukausina joudutaan sulkemaan valtava määrä avustusohjelmia.
Pakolaisleirin rakennuksia

Etnisiä puhdistuksia kaksi vuotta sitten paenneita rohingyoja saatetaan alkaa palauttaa Bangladeshista Myanmariin

Järjestöt ovat huolissaan Myanmarin ja Bangladeshin hallituksen suunnitelmasta ryhtyä palauttamaan Bangladeshiin paenneita rohingyavähemmistön edustajia Myanmariin. Olosuhteet eivät ole kunnossa, sillä maa ei vieläkään ole lopettanut rohingyojen vainoamista, sanoo Human Rights Watch.

Luetuimmat

Akkuteollisuus ei pärjäisi ilman Kongon pahamaineisia kaivoksia – Koboltin eettisyyttä on vaikea varmistaa, sanoo kaivosalueella vieraillut suomalaistutkija
Selvitys: Naisyrittäjien tukeminen voisi tuoda maailmantalouteen biljoonia dollareita – Vain neljässä maassa uusia naisyrittäjiä on enemmän kuin miehiä
Raportti: Jos 10–30 prosenttia fossiilisten polttoaineiden tuista suunnattaisiin uusiutuville, se riittäisi käynnistämään puhtaan energian vallankumouksen
Ilmastonmuutos huolettaa Grönlannissa – Ensimmäisen kansallisen tason kyselyn mukaan suurin osa on jo kokenut vaikutukset henkilökohtaisesti
Uusi arvio vesipulasta: Neljännes maailman väestöstä elää äärimmäisen korkean vesistressin alueilla – ”Suurin kriisi, josta kukaan ei puhu”
YK:n vaikuttavuussijoittamisen ohjelma siirtyy Helsinkiin – Tavoitteena kestävän kehityksen vauhdittaminen yksityisellä rahalla
Iran langetti naisaktivisteille vuosikymmenien vankeustuomion huntupakon rikkomisesta
Panama kielsi muovipussit ensimmäisenä maana Keski-Amerikassa – Taustalla huoli merten saastumisesta
Kuumuus tappaa karjaa Keniassa – Monilla alueilla kriittinen 1,5 asteen raja on jo ylitetty
Ihmiskauppa rehottaa Pohjois-Amerikassa – Riskiryhmää etenkin alkuperäiskansojen naiset