Tulonsiirto-ohjelmat yleistyneet Afrikassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tulonsiirto-ohjelmat yleistyneet Afrikassa

Köyhille suunnatuilla ohjelmilla on ollut merkittävä vaikutus kotitalouksien hyvinvoinnille, toteaa Maailmanpankki.

Erilaiset sosiaaliset turvaverkot, kuten suorat tulonsiirrot tai töiden tarjoaminen köyhille perheille, ovat lisääntyneet merkittävästi Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, toteaa Maailmanpankki uudessa selvityksessään.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana mantereen hallitukset ovat luoneet 120 tulonsiirto-ohjelmaa, joiden vaikutus köyhyyden vähentämiseen, kriisien vaikutusten lieventämiseen ja ihmisten hyvinvoinnille on merkittävä, pankki sanoo.

Esimerkiksi Keniassa tulonsiirto-ohjelman on arvioitu vähentäneen äärimmäisessä köyhyydessä elävien kotitalouksien määrää 13 prosentilla. Vastaavasti Etiopiassa valtion ohjelmiin osallistuneiden karjapaimenten laumat olivat lähes kolmanneksen suurempia kuin ohjelmien ulkopuolella olevien.

Tutkimuksen mukaan perheet sijoittavat tulot useimmiten lasten koulutukseen, terveydenhuoltoon tai maatilojen ja pienyritysten hyvinvoinnin edistämiseksi.

"Ei ole epäilystäkään siitä, että markkinareformeilla tuotetaan taloudellista kasvua. Mutta koska talouskasvu ei saavuta kaikkia helposti, meillä pitää olla myös tarkoituksenmukaisia toimenpiteitä, jotta kasvun hedelmät saauttavat kaikki kansalaiset", pankin Afrikan varapresidentti Obiageli Ezekwesili sanoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia