Tulevaisuuden siirtolaiset nuoria, hyvätuloisia ja koulutettuja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tulevaisuuden siirtolaiset nuoria, hyvätuloisia ja koulutettuja

Ainoastaan Pohjois-Amerikassa halukkaimmat ulkomailla työskentelijät löytyvät köyhimmästä väestöstä.

Ihmisten halu työskennellä toisessa maassa riippuu heidän iästään, selviää Gallupin uudesta kyselystä. Kyselyn mukaan tulevaisuuden mahdolliset siirtolaiset ovat todennäköisimmin nuoria yksineläjiä, koulutettuja ja suhteellisen hyvin toimeentulevia.

Toive työskennellä kotimaan ulkopuolella on melko yleinen maailman nuorten keskuudessa, sillä yli viidennes 15 - 24 -vuotiaista ilmoittaa haluavansa töihin ulkomaille. Myös siviilisäädyllä on suuri vaikutus, sillä yksinelävät aikuiset ovat yli kaksi kertaa todennäköisempiä siirtotyöntekijöitä kuin naimissa olevat.

Mahdolliset siirtotyöläiset ovat todennäköisesti myös paremmin koulutettuja: toive ulkomailla työskentelystä on vahvinta toisen tai ensimmäisen asteen koulutuksen saaneiden keskuudessa.

Halu ulkomailla työskentelyyn näyttää kasvavan myös tulotason mukana. Halukkaimpia muuttamaan ulkomaille ovat rikkaimpaan viidennekseen kuuluvat vastaajat. Poikkeuksen tässä tekee kuitenkin Pohjois-Amerikka, missä todennäköisimmät siirtolaiset löytyvät nimenomaan köyhimmästä väestöstä.

Viimeisimpänä muuttujana kysely tarkasteli mahdollista siirtolaisuutta vastaajien työtilanteen näkökulmasta. Ympäri maailman potentiaalisimmat siirtolaiset löytyvät alityöllistetystä väestöstä eli niistä, jotka haluaisivat työskennellä kokopäiväisesti, mutta ovat työttömiä tai osa-aikatöissä.

Kyselyyn haastateltiin vuosina 2008 - 2010 yli 400 000 henkilöä 146 eri maasta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia