Toistasataa terveystyöntekijää on saanut Ebolan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Toistasataa terveystyöntekijää on saanut Ebolan

Epidemiaan ei ole näkyvissä välitöntä loppua, sanoo WHO.

Länsi-Afrikan tuhoisaan Ebola-epidemiaan ei ole näkyvissä välitöntä loppua, sanoo Maailman terveysjärjestö WHO. Järjestön mukaan tauti kehittyy nyt "hälyttävillä" tavoilla.

Keväällä puhjennut Ebola-epidemia näytti jo olevan laantumassa, mutta viime viikkoina tauti näyttää jälleen levinneen, ja uusia tapauksia on löytynyt myös Nigeriasta. Aiemmin tapauksia oli Guineassa, Liberiassa ja Sierra Leonessa.

Epidemian leviämisen taustalla ovat WHO:n mukaan esimerkiksi maiden jo valmiiksi hauraat terveysjärjestelmät, jotka ovat nyt murtumispisteen partaalla.

Esimerkiksi desinfiointiaineita ja suojavälineitä on vähän, klinikat ovat täynnä ja diagnostinen kapasiteetti heikko, järjestö sanoo. Myös terveyshenkilökunta joutuu pelkäämään henkensä edestä: yli 170 terveystyöntekijää on saanut taudin ja ainakin 81 on kuollut.

Yhteensä Ebolaan on sairastunut WHO:n tilastojen mukaan 1 848 ihmistä, joista 1 013 on kuollut. Ebola on kuumetauti, johon ei ole olemassa hoitoa. Sairastuneista jopa 90 prosenttia kuolee.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia