Toimittajia surmattu tarkoituksellisesti Syyriassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Toimittajia surmattu tarkoituksellisesti Syyriassa

Amnesty Internationalin raportin mukaan sisällissodan osapuolet ovat yrittäneet vaientaa ihmisoikeusloukkauksista raportoivia toimittajia.

Syyrian sisällissodan osapuolet ovat tarkoituksellisesti surmanneet ainakin 36 toimittajaa viimeisen kahden vuoden aikana, ilmenee Amnesty Internationalin raportista.

Toimittajia on myös mielivaltaisesti pidätetty, pahoinpidelty ja heitä on kadonnut. Järjestön mukaan Syyriasta on tullut äärimmäisen vaarallinen maa toimittajille.

Kaikkiaan on surmattu lähes 50 Syyrian tilanteesta ja maassa tapahtuvista ihmisoikeusloukkauksista raportoinutta toimittajaa, suurin osa heistä syyrialaisia.

Ammattitoimittajien ohella sosiaalista mediaa hyödyntävät kansalaisjournalistit ovat joutuneet kostotoimien kohteiksi ja heitä on yritetty estää tekemästä työtään, raportissa sanotaan.

Kansalaisjournalistien merkitys on kasvanut sen jälkeen, kun Syyrian viranomaiset vuonna 2011 estivät tiedotusvälineiden raportoinnin.

Ihmisoikeusloukkauksiin, sanavapauden rajoittamiseen ja sodan sääntöjen rikkomiseen ovat Amnestyn Suomen osaston maakohtaisen työn asiantuntija Anu Tuukkasen mukaan syyllistyneet sekä hallitus että oppositio.

"Harkitut iskut toimittajia ja muita siviilejä vastaan ovat sotarikoksia, joihin syyllistyneet täytyy tuoda oikeuteen", korostaa Tuukkanen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia