Tilanne Länsi-Saharassa kiristyy | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tilanne Länsi-Saharassa kiristyy

Länsi-Saharan ja Marokon välisten neuvottelujen kolmas kierros on päättynyt. Epävirallisia keskusteluja jatketaan ensi kuussa. Samaan aikaan YK on ilmaissut huolensa Länsi-Saharassa viime päivinä tapahtuneiden väkivaltaisuuksien vuoksi.

Länsi-Saharan ja Marokon välisten neuvottelujen kolmas kierros on päättynyt. Epävirallisia keskusteluja jatketaan ensi kuussa, vaikka Marokko ja Länsi-Saharan itsenäistymiseen tähtäävä Polisario-liike eivät nyt käydyissä keskusteluissa hyväksyneet toistensa ehdotuksia tulevien neuvottelujen pohjaksi.

Useita ihmisiä on kuollut ja haavoittunut länsisaharalaisten mielenosoittajien ja Marokon armeijan välisissä yhteenotoissa viime päivinä. YK on ilmaissut huolensa Länsi-Saharassa tapahtumien vuoksi sekä jo vuosien ajan tuominnut marokkolaisen miehityksen Länsi-Saharassa.

YK on tehnyt useita yhteistyöyrityksiä Afrikan yhtenäisyysjärjestö OAU:n ja järjestön seuraajan Afrikan Unionin (AU) kanssa kansanäänestyksen järjestämiseksi. Marokko ja Polisario-liike ovat erimielisiä siitä, ketkä olisivat äänioikeutettuja mahdollisessa kansanvaalissa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia