Tilanne Itä-Jerusalemissa lähentelee 'etnistä puhdistusta' | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tilanne Itä-Jerusalemissa lähentelee 'etnistä puhdistusta'

Laittomat siirtokunnat kasvavat samalla kun palestiinalaisia häädetään kodeistaan.

YK:n asiantuntija Richard Falkin mukaan tilanne Jerusalemissa alkaa muistuttaa kokonaisuudessaan etnistä puhdistusta, YK:n uutistoimisto raportoi.

”Israelilaiset siirtokunnat ovat jatkaneet palestiinalaisten häätämistä kodeistaan jo vuosikymmeniä ja Israelin viranomaiset ovat hyväksyneet heidän laittomat tekonsa”, Falk sanoi Genevessä YK:n ihmisoikeusneuvostolle 21. huhtikuuta.

Falkin mukaan pelkästään tämän vuoden aikana 175 ihmistä, joista yli puolet on lapsia, ovat joutuneet jättämään kotinsa Länsirannalla.

Falk kritisoi myös Israelin kyvyttömyyttä toimeenpanna YK:n Goldstonen raportissa tehtyjä suosituksia koskien Gazan konfliktia.

”Epäonnistuminen tässä heikentää kansainvälisiä lakeja ja mahdollisuuksia yleisemmällä tasolla rauhanomaiseen konfliktinratkaisuun”, Falk sanoi.

Samalla Falk kritisoi Israelin hallituksen siirtokuntalaisille osoittamaa tukea, jonka vuoksi Jerusalemin palestiinalaisasukkaat kärsivät järjestelmällisestä syrjinnästä. Politiikka on käytännössä luomassa olosuhteet Itä-Jerusalemin täydelliselle liittämiselle Israeliin, Falk sanoo.

Falk on toiminut vuodesta 2008 itsenäisenä ja palkattomana YK:n erityisasiantuntijana Palestiinan ihmisoikeustilanteessa. Israel on kieltänyt Falkilta maahantulon.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia