Terveysvalistusta polkupyörän kyydillä Zimbabwessa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Terveysvalistusta polkupyörän kyydillä Zimbabwessa

Zimbabwen vapaaehtoisten terveystyöntekijöiden valistusmatkat helpottuvat Punaisen Ristin jakamien polkupyörien ansiosta.

Yhä useampi ihminen voi saada terveysvalistusta Zimbabwessa, jossa Suomen Punainen Risti on jakanut vapaaehtoisille terveysvalistajille 450 polkupyörää.

Pyörät tulevat tarpeeseen, sillä ainoa vaihtoehto pyöräilylle on usein kävely. Kylien asukkaiden välillä voi olla 10-15 kilometriä.

"Mieti, jos lähtisit itse 35 asteen helteessä kävelemään 15 kilometriä yhteen suuntaan. Ei ole järkevää, että vapaaehtoisten tekemästä neljästä työtunnista viikossa suurin osa kuluu paikasta toiseen liikkumiseen", sanoo Marianna Miettinen-Fosser, joka on toiminut Zimbabwessa Punaisen Ristin maakoordinaattorina.

Pyörien ansiosta terveystyöntekijät voivat tavoittaa yhä useamman ihmisen. Se on tarpeen, sillä zimbabwelaisten elinolot ja terveyspalvelut ovat viime vuosina heikentyneet talousongelmien sekä epäsäännöllisten sateiden ja tulvien vuoksi. Vuonna 2009 maassa puhkesi vakava koleraepidemia.

SPR:llä on Zimbabwessa meneillään terveysohjelma, joka perustuu koulutettujen vapaaehtoisten ja kyläyhteisöjen toimintaan. Vapaaehtoiset koulutetaan toimimaan terveydenedistäjinä ja ensiavun antajina. He myös ohjaavat valmistautumista epidemioihin ja muihin katastrofeihin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia