Terveysturismi kukoistaa Costa Ricassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Terveysturismi kukoistaa Costa Ricassa


Talouskriisi verottaa matkailua, mutta terveysturismi voi hyvin. Esimerkiksi
keskiamerikkalainen Costa Rica houkuttelee yhä enemmän
yhdysvaltalaisia, jotka saavat siellä ohitusleikkauksen neljäsosalla
kotimaisen hinnasta.


Maailman talouskriisi verottaa normaalia matkailua, mutta terveysturismille se saattaa olla jopa hyväksi.

Esimerkiksi keskiamerikkalainen Costa Rica houkuttelee yhä enemmän yhdysvaltalaisia, jotka saavat siellä ohitusleikkauksen neljäsosalla kotimaisen hinnasta.

Edullisia lääketieteellisiä operaatioita tarjoavat nykyisin lukuisat maat, kuten Intia, Thaimaa, Malesia, Yhdistyneet arabiemiraatit, Argentiina, Brunei, Kuuba, Kolumbia, Hongkong, Etelä-Afrikka ja Unkari.

Hiljan markkinoille tulleen Costa Rican etuna on läheisyys Yhdysvaltoihin, jossa 40 miljoonaa kansalaista on vailla sairausvakuutusta. Lentoyhteydet ovat hyvät, ja Costa Rica tunnetaan paljon naapureitaan rauhallisempana maana.

Maailman terveysjärjestö WHO on asettanut maailman valtioiden terveydenhuoltopalvelut paremmuusjärjestykseen. Costa Rica on sijalla 36 ja Yhdysvallat sen takana numerolla 37.

Eniten terveysturisteja Costa Ricaan houkuttelevat silmäleikkaukset, mutta sieltä haetaan myös hammashoitoa, sekä plastiikkakirurgian, ortopedian, neurokirurgian ja gynekologian palveluja.

Ulkomaiset potilaat selviävät laskusta yleensä 30-60 prosenttia halvemmalla kuin kotimaassaan. Sydämen ohitusleikkauksessa hintaero on kaikkein huikein.

Viime vuonna tehdyn selvityksen mukaan maailman terveysturismissa pyörii jo 45 miljardia euroa vuodessa ja summa voi nousta 75 miljardiin vuonna 2010.

Talouskriisi lisää kiinnostusta


Costa Ricaan saapui viime vuonna noin 100 000 terveysturistia, jotka jättivät maahan 45 miljoonaa euroa.

Costa Rican matkailuministeri Ricardo Benavides muistuttaa, että matkailijat eivät yleensä ilmoita vierailunsa tarkoitusta, joten luvut ovat peräisin sairaaloilta ja klinikoilta.

Benavidesin mukaan Costa Rican terveysmatkailu kasvoi viime vuonna 20 prosenttia, kun kasvu koko maailmassa oli 1,5 prosenttia.

Hän uskoo, että Yhdysvalloista alkanut talouskriisi vauhdittaa terveysmatkailua Costa Ricaan, koska hoidon saa siellä halvemmalla kuin kotona.

Hoitoon yhdistetään usein lomailua. Terveysturistit perheineen viipyvät Costa Ricassa keskimäärin kaksi viikkoa ja jäävät silti taloudellisesti voitolle.

Costa Ricaan onkin ilmaantunut kasvava joukko sairaalahotelleja, joissa leikkaus- ja toipilasosastot kytkeytyvät viiden tähden majoituspalveluihin.


Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia