Teollisuusmaiden köyhillä vaikeuksia ostaa ruokaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Teollisuusmaiden köyhillä vaikeuksia ostaa ruokaa

Yli viidenneksellä OECD-maiden lapsiperheistä on ollut viimeisen vuoden aikana vaikeuksia ostaa ruokaa.

Yli viidenneksellä OECD-maiden lapsiperheistä on ollut viimeisen vuoden aikana vaikeuksia ostaa ruokaa. Osuus on kasvanut talouskriisin jälkeen.

Tutkimusyhtiö Gallupin kyselyn mukaan huonoimmin menee OECD:n jäsenmaista köyhimmillä. Turkissa jopa puolella ihmisistä on ollut vaikeuksia saada rahat riittämään ruokaan, Unkarissa ja Meksikossa sama tilanne on 47 ja 33 prosentilla.

Maiden taloustilanne ei yksin selitä tilannetta, sillä yhdessä maailman rikkaimmista maissa, Yhdysvalloissa, 23 prosentilla lapsiperheistä ja 19 prosentilla lapsettomista on ollut vaikeuksia ostaa ruokaa.

Eniten vaikeudet ovat tutkimuksen mukaan kasvaneet viime vuosina Unkarissa, Turkissa ja Kreikassa. Tilanteen heikkenemisestä huolimatta muihin maailman alueisiin verrattuna OECD-maissa on edelleen yleisesti ottaen vähiten niitä, joilla ei ole varaa ostaa ruokaa.

Tutkimukseen haastateltiin noin tuhatta yli 15-vuotiasta kaikissa OECD-maissa. Virhemarginaali on 3,8–5,6 prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan. OECD:hen kuuluu yhteensä 34 teollisuusmaata.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia