Teivaisen Pussy Riot -performanssista nousi kohu Venäjällä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Teivaisen Pussy Riot -performanssista nousi kohu Venäjällä

Professori Teivo Teivaisen järjestämä esitys Uspenskin katedraalin edessä oli kannanotto ihmisoikeuksien ja ilmaisuvapauden puolesta Venäjällä.

Maailmanpolitiikan professori Teivo Teivaisen Helsingissä viime perjantaina järjestämään kaupunkikävelyyn sisältynyt venäläisen Pussy Riot -punk-yhtyeen jäsenten vapauttamista vaatinut performanssi Uspenskin katedraalin edessä on herättänyt huomioita myös Venäjällä, verkkolehti Fifi kertoo.

Uspenskin katedraali oli vain yksi monista kaupunkikävelyn reitin kohteista, Teivainen korostaa. Sen valintaan vaikutti Suomen ortodoksisen kirkon tiedottajan kommentointi Pussy Riotista Helsingin Sanomissa.

Ensisijaisesti performanssilla haluttiin Teivaisen mukaan osoittaa, että "oikeus- ja muut toimet Pussy Riotin jäseniä vastaan Venäjällä sisältävät monenlaisia uhkia ihmisoikeuksille ja ilmaisunvapaudelle".

Kolme Pussy Riot -yhtyeen jäsentä pidätettiin maaliskuussa heidän osallistuttuaan aiemmin helmikuussa Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia vastustavaan punk-rukoukseen ortodoksisessa katedraalissa Moskovassa. Yhtyeen jäsenille vaaditaan kolmesta seitsemään vuoden vankeusrangaistusta. Oikeuden päätöstä odotetaan ensi viikolla.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia