Tanskan vasemmistohallitus katkaisi ilmastokriitikon rahoituksen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tanskan vasemmistohallitus katkaisi ilmastokriitikon rahoituksen

Ilmastonmuutoksen ehkäisyä kritisoivan Bjørn Lomborgin ajatushautomo ei enää saa Tanskan valtion tukea.

Bjørn Lomborg. (Kuva: Mat McDermott, cc 2.0)

"Ympäristöskeptikkona" tunnetun Bjørn Lomborgin ajatushautomo Copenhagen Consensus Centre sulkee ovensa, kertoo brittilehti The Ecologist.

Keskuksen on tarkoitus lopettaa toimintansa kesäkuun lopussa, sillä Tanskassa vaalit voittanut vasemmistohallitus on ilmoittanut katkaisevansa aiemman, yli miljoonan euron tukensa keskukselle.

Vuonna 2006 perustettu Copenhagen Consensus Centre on ajatushautomo, joka antaa suosituksia avustus- ja kehitysrahojen käytöstä.

Lomborg tunnetaan kriittisistä ympäristöön ja ilmastonmuutokseen liittyvistä mielipiteistään. Hän myöntää ilmastonmuutoksen olevan ihmisen aiheuttama, mutta on myös kritisoinut muita tutkijoita ilmiön liioittelusta. 

Hänen mielestään nykyiset päästövähennyspolitiikat eivät toimi ja tärkeintä olisi sopeutua ilmastonmuutokseen esimerkiksi investoimalla uuteen teknologiaan ja köyhyyden vähentämiseen, ei hillitsemällä sitä.

"Kyse on siitä, onko oikein keskittyä ihmisiin, jotka ovat sadan vuoden kuluttua pajon rikkaampia, ja tukea heitä tehottomalla ilmastopolitiikalla vai pitäisikö keskittyä niihin, jotka ovat köyhiä nyt", hän sanoo.

Lisää uusi kommentti