Talouskriisi lisää avuntarvitsijoiden määrää Euroopassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Talouskriisi lisää avuntarvitsijoiden määrää Euroopassa

Suomen Punainen Risti on huolissaan erityisesti vailla työtä ja opiskelupaikkaa olevista nuorista.

Talouskriisi on kasvattanut avuntarvetta Euroopassa. Kansainvälinen Punainen Risti on erityisen huolissaan kasvavasta nuorisotyöttömyydestä ja lasten ja nuorten ahdingosta, kertoo Suomen Punainen Risti.

Nuorisotyöttömyys on ylittänyt joissakin Euroopan maissa jo 50 prosenttia. Avuntarpeen lisääntyessä monet Euroopan Punaisista Risteistä ovat keskittäneet voimavaransa kotimaan auttamiseen. Esimerkiksi Espanjan Punainen Risti on lisännyt ruoka-apua ja auttanut työttömäksi jääneitä vuokran, veden ja sähkön maksussa, SPR kertoo.

Järjestö ennustaa, että avuntarve tulee vielä kasvamaan. Avustustyötä vaikeuttaa joissakin maissa myös se, että valtio on pienentänyt tukeaan järjestölle.

Suomen Punaisen Ristin päätavoitteena on keskittyä kotimaan apuun, mutta vaikeuksissa olevia Euroopan maita autetaan mikäli maan omat voimavarat auttamiseen ehtyvät.

"Jos auttaminen käy heille ylivoimaiseksi kansallinen yhdistys voi tehdä kansainvälisen vetoomuksen, jolloin kansallisen yhdistys, kuten Suomen Punainen Risti, voi lähteä auttamaan", sanoo Suomen Punaisen Ristin valmiuspällikkö Leena Kämäräinen.

Suomessa tilanne ei Kämäräisen mukaan ole yhtä huolestuttava kuin osassa Euroopan maita, mutta myös Suomessa nuorisotyöttömyys on korkealla tasolla. Vuoden lopulla tilastokeskuksen mukaan noin joka kuudes nuori oli työttömänä.

Huonontunut työllisyystilanne näkyy SPR:n muun muassa lisääntyneinä yhteydenottoina nuorten kriisichatissa, Kämäräinen sanoo. Erityisen huolissaan järjestö on nuorista, jotka ovat jääneet vaille työ- ja opiskelupaikkaa.

"Tämä ryhmä kasvaa koko ajan. Mietimme jatkuvasti miten tavoitamme väliinputoajat ja mitä voimme heille tarjota", Kämäräinen sanoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia