Taistelu nälkää vastaan alkaa jälleen Afrikassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Taistelu nälkää vastaan alkaa jälleen Afrikassa

EU tuplaa apunsa Afrikan Sahelin alueen ruokakriisin uhreille, mutta lisää tarvitaan.

Ruokakriisi iskee Afrikan Sahelin alueelle ensi kuussa. Käynnissä on kilpailu aikaa vastaan, EU:n humanitaarisen avun komissaari Kristalina Georgieva varoittaa IEWY News -uutissivustolla.

Georgieva lupaa Euroopan komission tuplaavan aiemmin lupaamansa humanitaarisen avun Saheliin, jotta ruokapulasta kärsiviä voitaisiin auttaa. Luvassa on yhteensä 105 miljoonaa euroa, jolla pystytään auttamaan yli kahta miljoonaa ihmistä. Georgieva lupaa pyrkiä siihen, että apua lisätään 250 miljoonaan euroon.

Tämänhetkisestä avusta yli kolmannes jaetaan Nigerissä, joka on jo valmiiksi yksi maailman köyhimmistä maista. Maa pyysi apua jo elokuussa ja rakentaa nyt ruokavarastoja. Nigerin lisäksi myös Tšad, Burkina Faso, Mali ja Mauritania ovat julistaneet hätätilan.

Brittilehti Guardianin mukaan tulevina kuukausina 10–12 miljoonalla ihmisellä Sahelin alueella on vaikeuksia ostaa ruokaa. EU:n mukaan apua tarvitaan alueelle ainakin 500 miljoonaa euroa.

Aliravitsemus on Sahelin alueella krooninen ongelma, mutta tänä vuonna kriisi saattaa puhjeta täysimittaiseksi kuivuuden, huonojen satojen ja ruuan korkean hinnan vuoksi.

Kriisiin on tärkeää puuttua ajoissa ennen kuin se riistäytyy katastrofiksi, kuten kävi Afrikan sarvessa viime vuonna. Yli 13 miljoonaa ihmistä kärsi alueella nälästä. Unicefin mukaan kriisiä on saatu lievitettyä, mutta alueella tarvitaan apua vielä ainakin ensi kesään asti, jolloin on seuraava kunnollinen satokausi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia