Syömälakossa olevien palestiinalaisvankien terveys vaarassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Syömälakossa olevien palestiinalaisvankien terveys vaarassa

Punainen Risti on huolissaan seitsemän ilman oikeuskäsittelyä vangitun palestiinalaisvangin terveydentilan puolesta.

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea IRCR on ilmaissut äärimmäisen huolensa seitsemän jo pitkään syömälakossa olleen palestiinalaisvangin terveydentilan puolesta. Järjestö sanoo tiedotteessaan olevansa erityisen huolestunut toukokuussa syömisen lopettaneesta Imad Batranista.

IRCR varoittaa Batranin hengen olevan välittömässä vaarassa, mikäli viranomaiset eivät ratkaise tilannetta. Samalla järjestö muistuttaa pakkoruokinnan olevan Maailman lääkäriliiton päätösten nojalla poissuljettu vaihtoehto.

Palestiinalaisvankien oikeuksiin keskittyneen ihmisoikeusjärjestö Addameerin mukaan vankeja on tällä hetkellä syömälakossa yhteensä kaksitoista. Järjestö on raportoinut vankien heikkenevän terveydentilan lisäksi vartijoiden harjoittamasta väkivallasta.

Batrania on pidetty vangittuna marraskuusta 2011 lähtien. Hän on yksi yli sadasta palestiinalaisesta, joita Israel pitää hallinnollisessa pidätyksessä ilman syytettä tai oikeudenkäyntiä. Yhteensä palestiinalaisia kerrotaan olevan vangittuna yli 5000.

Syömälakot ovat olleet israelilaisvankiloissa yleisiä jo pitkään, ja esimerkiksi YK on toistuvasti ilmaissut huolensa sekä syömälakossa olevien vankien että yleisesti hallinnollisessa pidätyksessä olevien palestiinalaisten puolesta. Vankien asia sai kansainvälistä mediahuomiota hetkeksi keväällä 2012, kun 1 600 palestiinalaisvankia ryhtyi syömälakkoon protestina Israelin pidätyskäytännöille ja vankien huonolle kohtelulle.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia