Suomi tukemaan YK:n seksuaalisen väkivallan ehkäisykampanjaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomi tukemaan YK:n seksuaalisen väkivallan ehkäisykampanjaa

Pekka Haavisto ilmoitti kahden miljoonan euron lahjoituksesta kampanjalle Lontoon jättikokouksessa.

Suomen ulkoministeriö on ilmoittanut lahjoittavansa kaksi miljoonaa euroa YK:n Stop Rape Now -kampanjalle.

Kehitysministeri Pekka Haaviston tukilupaus julkistettiin viime viikolla Lontoossa järjestetyssä historian suurimmassa seksuaalista väkivaltaa käsitelleessä huippukokouksessa. Kolmipäiväiseen kokoukseen osallistui yli 900 asiantuntijaa, kansalaisjärjestöä, uskonnollista johtajaa ja seksuaalisen väkivallan uhria 150 maasta.

"Naisten rooli väkivallan ehkäisyssä ja kestävän rauhan rakentamisessa on merkittävä. Maailman ensimmäiset demokraattisesti valitut naispoliitikot nousivat Suomessa eduskuntaan vuonna 1907, ja siitä lähtien naiset ovat olleet vahvasti mukana rakentamassa vakaata, vaurasta ja hyvinvoivaa Suomea. Meidän velvollisuutemme on vahvistaa naisten osallistumista ja aktiivista roolia poliittisissa prosesseissa, rauhan ja oikeusvaltion rakentamisessa kaikkialla maailmassa", Haavisto sanoi.

Lontoon kokouksen pääjärjestäjiin kuulunut Hollywood-näyttelijä Angelina Jolie kehotti maailman johtajia rikkomaan seksuaaliseen väkivaltaan liittyviä tabuja ja kohtelemaan sitä kuten muita siviiliväestöön kohdistuvia sotarikoksia.

"Ajatus, että raiskaukset ovat erottamaton osa konflikteja, on myytti", Jolie sanoi.

Stop Rape Now -kampanja on 13 YK-järjestön vetämä yhteishanke, jonka tarkoituksena on auttaa raiskauksen uhreja ja etsiä keinoja seksuaalisen väkivallan lopettamiseksi konflikteissa.

Muun muassa YK:n ihmisoikeuskomissio ja kansainvälinen UN Women vaativat kokouksessa raiskausten uhreille kattavaa kansainvälistä apujärjestelmää, johon sisältyy rahallisten korvausten lisäksi mahdollisuuksia esimerkiksi koulutukseen ja kirurgisiin hoitoihin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia