Suomi lähettää lisäapua Syyriaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomi lähettää lisäapua Syyriaan

Ulkoministeriö ja Suomen Punainen Risti lähettävät lähes neljä miljoonaa euroa humanitaarista apua Syyriaan, jossa etenkin terveyspalveluista on kipeä pula.

Syyrialaisia naisia ja tyttöjä pakolaisleirillä

Suomi lähettää lisäapua Syyriaan. Kuvassa naisia ja tyttöjä pakolaisleirillä Libanonissa helmikuussa 2017. Kuva: Russell Watkins / DFID / CC BY 2.0.

Suomen ulkoministeriö ja Punainen Risti (SPR) lähettävät lisäapua Syyriaan, jossa apua tarvitsevat etenkin viime aikoina pakenemaan joutuneet ihmiset.

SPR myöntää katastrofirahastostaan 350 000 euroa Syyrian Punaiselle Punaiselle Puolikuulle, joka auttaa Itä-Ghoutan ja Afrinin alueilta paennutta yli 150 000:ta ihmistä. Rahat käytetään väliaikaismajoituksen pystyttämiseen, yhteiskeittiöiden liikkuvien klinikoiden toimintaan sekä lääkkeiden ja puhtaan veden hankkimiseen ja käymälöiden rakentamiseen.

Järjestö arvioi, että terveydenhuoltoa tarvitsevien määrä Syyriassa kasvaa koko ajan.
 
”Useilla ei ole ollut sodan vuoksi pääsyä tai mahdollisuutta saada apua terveysongelmiinsa, ja nyt he ovat vielä isomman lääkintäavun tarpeessa tai pysyvästi vammautuneita. Tilannetta pahentaa se, että kiireellisesti tarvittavia lääkkeitä ja ruokaa on erittäin vaikea saada maahan. Avun tarve Syyriassa kasvaa ja kestää vielä vuosia, sanoo SPR:n kansainvälisen avun johtaja Kalle Löövi järjestön tiedotteessa.

Ulkoministeriö puolestaan on myöntänyt kolme miljoonaa euroa kansainvälisen Punaisen Ristin työn tukemiseksi Syyriassa sekä puoli miljoonaa euroa syyrialaisten pakolaisten auttamiseksi Libanonissa. Rahat käytetään muun muassa ruokaturvan vahvistamiseen ja puhtaan veden varmistamiseen sekä terveyspalveluihin, kuten liikkuviin terveystiimeihin, lääkkeisiin ja ambulansseihin.

Syyriassa arvellaan olevan yli 13 miljoonaa avun tarpeessa olevaa. Viime aikoina tilanne on kärjistynyt etenkin hallituksen ja Venäjän pommittamassa Itä-Ghoutassa sekä Turkin pommittamassa Afrinissa. Turkki on saanut Afrinin hallintaansa ja Syyria on saanut vallattua 90 prosenttia Itä-Ghoutasta.

Syyrialaisia auttavat maan rajojen sisä- tai ulkopuolella ainakin:

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia