Suomi jätti tutkintapyynnön Mosambikin metsähankkeesta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomi jätti tutkintapyynnön Mosambikin metsähankkeesta

Suomen viime syksynä katkaisemasta hankkeesta löytyi satoja tuhansia euroja väärin käytettyjä rahoja.

Suomi on jättänyt Mosambikin viranomaisille tutkintapyynnön viime syksynä lopetetun metsäohjelman tukihankkeen rahankäytöstä.

Suomen teettämän erityistilintarkastuksen mukaan hankkeesta löytyi noin 750 000 euron verran kuluja, jotka eivät ole lainkaan hankkeen sovittuja kuluja tai ovat niitä vain osittain.

Suomi lopetti viime syksynä tuen Mosambikin metsäohjelmalle väärinkäytösepäilyiden ja sisäisen valvonnan puutteiden vuoksi. Hankkeelle tehtiin uusi erityistilintarkastus, joka kattoi hankkeen kenttätoimintojen rahoitukseen vuosina 2010–2011 menneet 2,115 miljoonaa euroa.

"Vaikka ilmoitin ohjelman rahoituksen loppumisesta Mosambikin vierailullani viime lokakuussa, on tärkeää selvittää epäselvyydet perinpohjin. Asia siirtyy nyt Mosambikin viranomaisten tutkittavaksi, mutta me tietysti seuraamme tarkasti asian edistymistä", kehitysministeri Heidi Hautala toteaa ulkoministeriön tiedotteessa.

Ulkoministeriön mukaan tutkinnan valmistumisen jälkeen Suomi neuvottelee väärinkäytettyjen varojen palauttamisesta.

Mosambik on yksi Suomen kehitysyhteistyön pääkumppanimaasta ja yksi niistä kolmesta maasta, jotka saavat Suomelta suoraa budjettitukea. Viime aikoina maan hallinnon ongelmat ja korruptio ovat herättäneet kuitenkin yhä enemmän huolta, ja Suomi on leikkaamassa budjettitukea lähivuosina.

Kommentit

Lähettänyt Anonymous (ei varmistettu) 23.5.2013 - 09:34

Koskaan ei tulla saamaan mitään kunnon selvitystä. Olen kauan ihmetellyt ideaa antaa rahaa suoraan korruptoituneiden valtioiden budjettiin. Rahat menee takuuvarmasti hallitsijoiden taskuun.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia