Suomi antaa anteeksi osan Burman veloista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomi antaa anteeksi osan Burman veloista

Velkahelpotus on osa laajempaa yhteistyötä ja Suomi on myös käynnistämässä kehitysyhteistyön Burman kanssa.

Suomi on päättänyt antaa anteeksi valtaosan Burmalle vuonna 1982 myönnetystä lainasta. Velkahelpotuksen ehtojen mukaisesti lainan loppuosalle myönnetään 15 vuoden takaisinmaksuaika, kertoo valtioneuvosto.

Valtioneuvoston mukaan ensimmäinen anteeksiannettava lainaerä sisältyy tämän vuoden lisätalousarvioon ja toinen ensi vuoden talousarvioesitykseen.

Kokonaisuudessaan 4,2 miljoonan euron velkahelpotus on osa laajempaa länsimaiden ja Burman välistä yhteistyötä ja sillä halutaan tukea maan kehitystä. Burman velkojen anteeksiannosta sovittiin aiemmin tänä vuonna Pariisin klubissa.

Suomi on myös käynnistämässä kehitysyhteistyön Burman kanssa.

"Erityistä huomiota kiinnitämme rauhanprosessin sekä hyvän hallinnon ja oikeusvaltiokehityksen edistämiseen", sanoo kehitysministeri Heidi Hautala.

Burmaa useita vuosikymmeniä kovakätisesti hallinneen sotilashallituksen ajama uudistuslinja on saanut paljon kiitosta länsimailta, mutta velkojen anteeksiannon nopeutta ja avokätisyyttä on myös kritisoitu. Samalla Burman viranomaisia on syytetty osallistumisesta maan muslimiväestöön kohdistuneisiin etnisiin puhdistuksiin

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia