Suomessa vierailleet pohjoiskorealaiset toivovat lisäapua | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomessa vierailleet pohjoiskorealaiset toivovat lisäapua

Pohjoiskorealaiset kehuvat Suomen Punaista Ristiä.

(Kuva: James Bu / United Nations Photo / cc 2.0)

Suomessa vierailleet Pohjois-Korean Punaisen Ristin edustajat pitävät maan humanitaarista tilannetta vakavana.

"Tulvat ovat koetelleet koko maata viime ja tänä vuonna. Iso osa maatalouden infrastruktuurista on tuhoutunut. Kymmeniä tuhansia hehtaareita maatalousmaata on peittynyt kivien ja hiekan alle tai huuhtoutunut pois tulvaveden mukana. Ruokavaje on noin miljoona tonnia", kuvailee global.finland.fin haastattelema Pohjois-Korean Punaisen Ristin pääsihteeri Ri Ho Rim.

Noin 212 000 pohjoiskorealaista menetti kesällä kotinsa tulvien vuoksi. Keväällä koettiin pahin kuivuus vuosikymmeneen. Viimekesäisen YK:n arvion mukaan jopa 16 miljoonaa pohjoiskorealaista kärsii heikosta ruokaturvasta.

Pohjoiskorealaiset toivovatkin maahansa lisäapua. He kehuvat Suomen Punaista Ristiä, joka on toiminut maassa jo vuosia.

Pohjois-Koreassa on viime aikoina huhuttu esimerkiksi maatalouden osittaisesta vapauttamisesta. Vaikka maa on edelleen maailman eristyneimpien joukossa, Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälisen liiton tehtävissä maan pääkaupungissa Pjongjangissa toimiva Jim Dawe uskoo, että maan tilanne saattaa olla paranemaan päin.

"Kiinassa meni 40 vuotta, että maa uudistui ja avautui. Ehkä samanlainen hidas prosessi tapahtuu myös Pohjois-Koreassa", hän sanoo global.finland.fin artikkelissa.

Lisää uusi kommentti