Suomen Punainen Risti lähettää avustustyöntekijöitä Keniaan tulvatilanteen helpottamiseksi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomen Punainen Risti lähettää avustustyöntekijöitä Keniaan tulvatilanteen helpottamiseksi

Yli 300 000 ihmistä on joutunut pakenemaan tulvia Keniassa.

Kenian Punaisen Ristin auto

SPR lähettää liikkuvan klinikan Keniaan. Maan Punainen Risti on jo aloittanut avustusoperaation. Kuva vuodelta 2017. Kuva: Alex Wynter / KRCS-Climate Centre) / CC BY-NC 2.0.

Suomen Punainen Risti lähettää kaksi liikkuvaa klinikkaa ja kaksi avustustyöntekijää Keniaan, jossa suurin osa maasta kärsii poikkeuksellisen runsaista sateista ja tulvista.

Paikallisen Punaisen Ristin tueksi lähetettävien liikkuvien klinikoiden on tarkoitus parantaa terveyspalvelujen saatavuutta Madogon piirikunnassa, joka on yksi pahiten kärsineistä alueista. Klinikalla voidaan hoitaa noin 50–100:ta potilasta päivässä. Lisäksi tuetaan lääkehankintoja.

Kenian keskiosissa on satanut poikkeuksellisen runsaasti maaliskuun ja huhtikuun aikana, mikä on aiheuttanut Tana-joen tulvimisen. YK:n katastrofiavun koordinaatiotoimiston mukaan yli 311 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa ja ainakin 132 on kuollut.

Tuhojen täysi laajuus ei ole vielä selvillä, mutta karjaa on kuollut tuhansittain ja yli 8 000 hehtaaria viljelysmaata on jäänyt veden alle. Kotien, viljelysmaiden, kotieläinten ja muiden elinkeinojen tuhojen lisäksi tulvavesi on rikkonut alueen teitä, kouluja, terveyskeskuksia ja vesipisteitä. Pelkona on myös tartuntatautien leviäminen.

Runsaiden sateiden ennustetaan jatkuvan ainakin vielä parin kuukauden ajan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia