Uutiset

Suomen Punainen Risti lähettää avustustyöntekijöitä Keniaan tulvatilanteen helpottamiseksi

Yli 300 000 ihmistä on joutunut pakenemaan tulvia Keniassa.
Kenian Punaisen Ristin auto
SPR lähettää liikkuvan klinikan Keniaan. Maan Punainen Risti on jo aloittanut avustusoperaation. Kuva vuodelta 2017. (Kuva: Alex Wynter / KRCS-Climate Centre) / CC BY-NC 2.0)

Suomen Punainen Risti lähettää kaksi liikkuvaa klinikkaa ja kaksi avustustyöntekijää Keniaan, jossa suurin osa maasta kärsii poikkeuksellisen runsaista sateista ja tulvista.

Paikallisen Punaisen Ristin tueksi lähetettävien liikkuvien klinikoiden on tarkoitus parantaa terveyspalvelujen saatavuutta Madogon piirikunnassa, joka on yksi pahiten kärsineistä alueista. Klinikalla voidaan hoitaa noin 50–100:ta potilasta päivässä. Lisäksi tuetaan lääkehankintoja.

Kenian keskiosissa on satanut poikkeuksellisen runsaasti maaliskuun ja huhtikuun aikana, mikä on aiheuttanut Tana-joen tulvimisen. YK:n katastrofiavun koordinaatiotoimiston mukaan yli 311 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa ja ainakin 132 on kuollut.

Tuhojen täysi laajuus ei ole vielä selvillä, mutta karjaa on kuollut tuhansittain ja yli 8 000 hehtaaria viljelysmaata on jäänyt veden alle. Kotien, viljelysmaiden, kotieläinten ja muiden elinkeinojen tuhojen lisäksi tulvavesi on rikkonut alueen teitä, kouluja, terveyskeskuksia ja vesipisteitä. Pelkona on myös tartuntatautien leviäminen.

Runsaiden sateiden ennustetaan jatkuvan ainakin vielä parin kuukauden ajan.

avustustyökatastrofiapuluonnonkatastrofit Kenia Punainen Risti

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Sissitaistelija Maricela Flórez

Yli viisikymmentä vuotta sotimista ja kohta kaksi vuotta rauhaa – Miten Kolumbiassa onnistuttiin siinä, missä niin monessa muussa maassa epäonnistutaan?

Sissitaistelija Maricela Flórez oli valmis kuolemaan sodassa tavoitteidensa puolesta. Nyt Kolumbiassa on rauha ja Flórez on muuttunut sissistä puolueaktiiviksi. Epäilevistä äänistä huolimatta Kolumbian rauhansopimus on pitänyt.
Yleiskuva Khan al-Ahmarin beduiinikylästä Palestiinasta

Israel uhkaa tuhota beduiinikylän – Khan al-Ahmarin kylän purkaminen voi alkaa milloin tahansa

Israel aikoo purkaa lähipäivinä miehitetyllä Palestiinalaisalueella sijaitsevan beduiinikylän. Paikalla on tällä viikolla ollut suomalainen järjestöaktiivi Syksy Räsänen, jonka mukaan kylän tuhoamiseen valmistaudutaan nyt joka yö.
Lasiovet WHO:n päärakennuksessa Genevessä

YK-järjestöt vaativat neitsyystestien lopettamista – Käytäntö on yleinen ainakin 20 maassa

Esimerkiksi Afganistanissa on vangittu naisia neitsyystesteihin perustuvien moraalirikosten vuoksi. YK-järjestöt vaativat perinteelle loppua.
Pensassarvikuono

Tutkimus: Luonto tarvitsee miljoonia vuosia toipuakseen ihmisen aiheuttamasta sukupuutosta – ”On paljon helpompaa pelastaa luonnon monimuotoisuus nyt”

Evoluutio paikkaa lajien sukupuuttoa, mutta ihminen tuhoaa luontoa niin nopeasti, ettei evoluutio tahdo pysyä sen tahdissa, varoittavat tutkijat.