Uutiset

Suomen Punainen Risti lähettää avustustyöntekijöitä Keniaan tulvatilanteen helpottamiseksi

Yli 300 000 ihmistä on joutunut pakenemaan tulvia Keniassa.
Kenian Punaisen Ristin auto
SPR lähettää liikkuvan klinikan Keniaan. Maan Punainen Risti on jo aloittanut avustusoperaation. Kuva vuodelta 2017. (Kuva: Alex Wynter / KRCS-Climate Centre) / CC BY-NC 2.0)

Suomen Punainen Risti lähettää kaksi liikkuvaa klinikkaa ja kaksi avustustyöntekijää Keniaan, jossa suurin osa maasta kärsii poikkeuksellisen runsaista sateista ja tulvista.

Paikallisen Punaisen Ristin tueksi lähetettävien liikkuvien klinikoiden on tarkoitus parantaa terveyspalvelujen saatavuutta Madogon piirikunnassa, joka on yksi pahiten kärsineistä alueista. Klinikalla voidaan hoitaa noin 50–100:ta potilasta päivässä. Lisäksi tuetaan lääkehankintoja.

Kenian keskiosissa on satanut poikkeuksellisen runsaasti maaliskuun ja huhtikuun aikana, mikä on aiheuttanut Tana-joen tulvimisen. YK:n katastrofiavun koordinaatiotoimiston mukaan yli 311 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa ja ainakin 132 on kuollut.

Tuhojen täysi laajuus ei ole vielä selvillä, mutta karjaa on kuollut tuhansittain ja yli 8 000 hehtaaria viljelysmaata on jäänyt veden alle. Kotien, viljelysmaiden, kotieläinten ja muiden elinkeinojen tuhojen lisäksi tulvavesi on rikkonut alueen teitä, kouluja, terveyskeskuksia ja vesipisteitä. Pelkona on myös tartuntatautien leviäminen.

Runsaiden sateiden ennustetaan jatkuvan ainakin vielä parin kuukauden ajan.

avustustyökatastrofiapuluonnonkatastrofit Kenia Punainen Risti

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Vitalina Koval

Äärioikeisto aktivoitui Ukrainassa – Ihmisoikeusaktivisti Vitalina Koval on kokenut sen konkreettisesti

Äärioikeiston edustajat kaatoivat punaista maalia Vitalina Kovalin päälle, koska hän osoitti mieltään naisten sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta. Äärioikeiston iskut ovat lisääntyneet Ukrainassa viime aikoina. Koval on huolissaan mutta aikoo jatkaa ihmisoikeuksien puolustamista.
Lehmiä

Eläintuotannon uudelleenpohdinta

Valtioiden pitäisi voittaa maidon- ja lihantuottajien vastustus ja suunnata maataloustuet uudelleen kasvipohjaisiin vaihtoehtoihin, ehdottaa Cambridgen yliopiston tutkija Paul Gilding. Ruokaa ja maataloutta pitäisi hänen mukaansa käsitellä ilmastopolitiikassa samaan tyyliin kuin energia- ja liikennesektoria.
Ihmisiä kalanviljelyaltaan äärellä Papua-Uudessa-Guineassa

Kalankasvatus antaa uuden elämän Papua-Uuden-Guinean entisille jengiläisille

Pahamaineisen papualaisen Raskol-jengin jäsenet saatiin taltutettua, kun heille tarjottiin uusi elinkeino. ”Milloin vain olen allapäin tai tunnen kiusausta väärintekoon, istun kalalammikkojeni äärellä ja katson, mitä olen saavuttanut”, kertoo kalankasvattajaksi ryhtynyt Moxy.
YK:n humanitaarisen avun koordinaattori Mark Lowcock

Suomelta lisää humanitaarista apua Afrikan kriisien hoitoon – Keskimääräinen YK:n avustusoperaatio kestää jo yli yhdeksän vuotta

Suomi ohjaa lisävaroja muun muassa Kongon demokraattiseen tasavaltaan. Ensi vuonna lisätään tukea myös YK:n hätäapurahastolle.