Uutiset Ukrainan konflikti

Suomelta puoli miljoonaa euroa Ukrainan pakolaisille

Suomi on päättänyt antaa 500 000 euroa humanitaarista apua Ukrainaan.
(Kuva: Norma Desmond / cc 2.0)

Suomen ulkoministeriö on päättänyt antaa kehitysministeri Pekka Haaviston päätöksellä puoli miljoonaa euroa humanitaarista apua Ukrainaan.

Apu toimitetaan perille YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n kautta. Suomi on jo aiemmin rahoittanut Ukrainan kriisin hoitoa puolella miljoonalla eurolla kansainvälisen Punaisen Ristin kautta.

"Itä-Ukrainan humanitaarinen tilanne on heikentynyt nopeasti taistelujen kiihdyttyä. Suuri osa kodeistaan lähtemään joutuneista on naisia ja lapsia, jotka tarvitsevat kiireesti majapaikan, ruokaa ja muita perustarpeita", Haavisto toteaa.

Tähän mennessä yli 155 000 ukrainalaista on rekisteröitynyt maan sisäiseksi pakolaiseksi. Kansainvälisten avustusjärjestöjen mukaan määrä on kuitenkin mahdollisesti merkittävästi suurempi.

YK:n ja Ukrainan hallituksen elokuun puolivälissä julkaiseman suunnitelman mukaan YK-järjestöt tulevat keräämään noin 25 miljoonaa euroa humanitaarisen kriisin hoitamiseksi. UNHCR:n osuus kokonaistarpeesta on noin kolmannes.

UNHCR auttaa muun muassa kartoittamaan maan sisäisten pakolaisten tarpeita Ukrainan viranomaisten ja eri järjestöjen kanssa, jakaa humanitaarista apua kaikkein suurimmassa tarpeessa oleville sekä osallistuu lainsäädäntötyöhön, jolla turvataan kotoaan lähtemään joutuneiden tilanne.

Järjestö auttaa lisäksi kotiinsa palaavia pakolaisia.

avustustyöpakolaiset UkrainaSuomi Ulkoministeriö

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Juho Kahranaho seisoo palestiinalaisen rakennuksen edessä ja katsoo kameraan.

Ensiapua ja traumatyön ohjausta – Juho Kahranaho kertoo, millaista SPR:n avustuslääkärin työ on Länsirannalla

Juho Kahranahon oli tarkoitus lähteä hoitamaan koronapotilaita kenttäsairaalaan Palestiinan Länsirannalle, mutta päätyikin pelastamaan suuhun ammutun miehen hengen ja kouluttamaan paikallisia traumatyössä.
Etiopialainen koululainen piirtää härkää kouluvihkoonsa.

Unicef: Koulusulut ovat lisänneet teiniraskauksia ja lapsiavioliittoja kehitysmaissa

Kouluja on ollut suljettuina pitkiä aikoja kehitysmaissa koronapandemian vuoksi. Tämä on lisännyt muun muassa teiniraskauksien, lapsiavioliittojen ja lapsiin kohdistuvan väkivallan määrää.
Intialaisia naisia kadulla selin kameraan. Naisilla on värikkäät huivit päässä.

Äärihindut häiriköivät Intian musliminaisia naishuutokaupoilla sosiaalisessa mediassa

Sosiaaliseen mediaan on perustettu muun muassa tilejä, joilla jaetaan netistä haettuja musliminaisten kuvia ja huutokaupataan heitä luvatta. Tarkoituksena on vaientaa musliminaiset, jotka eivät alistu äärihindujen ylivaltaan.
Vihanneksia ruokakaupan hyllyllä.

Kiertomaatalous on tehokasta ja kestävää - ”Viljelyn ja karjankasvattamisen yhdistäminen on esimerkki kestävästä ruuantuotannosta”

Karjan lanta kasvattaa satoa ja kasvien jäämät ruokkivat eläimiä sekä parantavat niiden tuotantoa. Aidosti kierrättävänä karjankasvatuksen ja viljelyn yhdistäminen lisäävät myös maatalouden tehokkuutta.
Nainen nojaa otsan käteensä ja istuu penkillä odottamassa terveyskeskuksen oven suulla.

Konflikti jälleen kiihtynyt Etiopian Tigrayssa – Taisteluita pakolaisleireillä ja aktivistien pidätyksiä

Marraskuussa alkanut konflikti on aiheuttanut valtavasti kärsimystä siviileille. YK on vedonnut konfliktin osapuoliin, että siviilit ja pakolaiset jätettäisiin rauhaan.