Suomelta lisää apua Jemenin ja Afrikan kriisien hoitoon | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomelta lisää apua Jemenin ja Afrikan kriisien hoitoon

Suomi antaa tänä vuonna humanitaarista apua yhteensä yli 81 miljoonaa euroa.

Naisia jonottamassa klinikalle Nigeriassa

Boko Haram -ääriryhmän kurittamassa Koillis-Nigeriassa on viime vuosina kärsitty vakavasta ruokakriisistä. Naiset jonottivat muun muassa aliravitsemustapauksia hoitavan Alima-järjestön klinikalle elokuussa 2016. Kuva: Isabel Coello / European Commission DG ECHO / CC BY-NC-ND 2.0.

Suomi on myöntänyt yhteensä 5,75 miljoonaa euroa lisää Jemenin sekä Afrikan maiden hätäapuun.

Jemeniin ohjataan yhteensä 2,5 miljoonaa euroa YK:n pakolaisjärjestön sekä Maailman ruokaohjelman kautta.

Noin 80 prosenttia Jemenin väestöstä tarvitsee jonkinlaista humanitaarista apua. Maata koettele koleraepidemia, ja siellä on havaittu myös kurkkumätätapauksia. Tilannetta vaikeuttaa Saudi-Arabian johtaman liittouman ylläpitämä saarto, joka on vaikeuttanut avun toimittamista perille. Esimerkiksi YK:n lastenjärjestö Unicef kertoi kuitenkin eilen saaneensa maahan läpi lähes kuusi miljoonaa rokoteannosta.

Lisäksi Suomi myönsi Koillis-Nigeriaan 1,5 miljoonaa euroa, Etiopiaan 750 000 euroa ja Kongon demokraattiseen tasavaltaan miljoona euroa YK-järjestöjen kautta. Etenkin Kongon tilanne on vaikea: 3,8 miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan useiden eri konfliktien seurauksena, ja kriisiä pidetään yhtenä maailman laiminlyödyimmistä.

Ulkoministeriön mukaan uudet myönnöt nostavat Suomen humanitaarisen avun vuonna 2017 kaikkiaan 81,3 miljoonaan euroon. Kolmannes on ollut yleistukea, kolmannes on ohjautunut Lähi-itään ja vajaa kolmannes Afrikkaan.

YK:n arvion mukaan maailmassa on tällä hetkellä yli 135 miljoonaa humanitaarista apua tarvitsevaa ihmistä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia