Suomeen uusi kehitysjärjestöjen kattojärjestö | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomeen uusi kehitysjärjestöjen kattojärjestö

Kepa ja Kehys yhdistyivät eilen Fingoksi. Sen tarkoituksena on tarjota kaikki palvelut yhdeltä luukulta.

Sininen maapallo

Suomeen on syntynyt uusi globaalikysymysten kattojärjestö, Fingo. Kuva: highboom / Flickr.com / CC BY-NC 2.0.

Suomeen syntyi eilen uusi kehitysjärjestöjen kattojärjestö, kun aiempi kattojärjestö Kepa sekä kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys ry yhdistyivät.

Virallisesti järjestöt yhdistyivät jo kesäkuussa, mutta uusi järjestö lanseerattiin vasta eilen nimellä Suomalaiset kehitysyhteistyöjärjestöt Fingo ry.

Järjestön on tarkoitus jatkaa Kehyksen ja Kepan työtä toimimalla kehityskysymysten asiantuntija- ja koordinointijärjestönä sekä yhteistyöfoorumina. Sillä on noin 300 jäsenjärjestöä, ja se työllistää 49 ihmistä.

Fingon vaikuttamistyön teemoja ovat muun muassa kehitysyhteistyö, kestävä kehitys, ilmastonmuutos, veropolitiikka, yritysvastuu ja ruokaturva kehittyvissä maissa. Vaikuttamistyön lisäksi se muun muassa kouluttaa opettajia globaalikasvatuksen teemoissa, tekee työtä järjestöjen ja yritysten yhteistyön helpottamiseksi ja järjestää koulutusta ja neuvontaa järjestöille.

Fingo järjestää myös Suomen suurinta kulttuuri- ja järjestötapahtumaa Maailma kylässä -festivaalia sekä julkaisee Maailman Kuvalehteä.

Järjestön puheenjohtajana toimii ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin. Toiminnanjohtajana on Juha-Erkki Mäntyniemi.

”Kepan ja Kehyksen voimien yhdistäminen takaa sen, että järjestö on aikaisempaa vahvempi vaikuttaja, järjestöjen palvelujen tarjoaja ja yhteistyökumppani yli sektorirajojen. Fingossa kansallisen, EU- ja kansainvälisen tason vaikuttamistyö ja toimialan tuntemus nivoutuu yhteen – ja kaikki palvelut saadaan näin yhdeltä luukulta”, Selin sanoo järjestön tiedotteessa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia