Suomalaisten kehitysyhteistyöntekijöiden muistoista tehdään tutkimus | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomalaisten kehitysyhteistyöntekijöiden muistoista tehdään tutkimus

Oulun yliopisto ja SKS haluavat tietää, miten kehitysyhteistyön kenttätyöläiset itse ovat kokeneet työnsä mielekkyyden.

Suomen kehitysministeri Sirpa Paatero (sd) vuonna 2015 Myanmarissa. (Kuva: Ulkoministeriö / Joonas Lehtipuu / CC BY-NC-ND 2.0)

Oulun yliopisto on aloittanut tutkimushankkeen, jossa tutkitaan suomalaisten kehitysyhteistyöntekijöiden kokemuksia omasta työstään ja sen mielekkyydestä.

Oulun yliopiston dosentin Markku Hokkasen johtama hanke poikkeaa aiemmista kehitysyhteistyötutkimuksista, sillä keskipisteenä ovat käytännön kehitysyhteistyöntekijät, joilta kerätään osana hanketta muistitietoa kehitysyhteistyöstä.

Tarkoituksena on kehitysavun koetun merkityksen lisäksi pureutua suomalaisen globaalikansalaisuuden kokemuksiin Samalla haastetaan pohtimaan kotimaassa, millainen on suomalaisen kehitysyhteistyön menneisyys ja onko sillä tulevaisuutta, yliopisto kertoo.

Muistitiedon keruuprojekti aloitettiin helmikuun alussa yhteistyössä Suomalaisen kirjallisuuden seuran (SKS) sekä ulkoministeriön kanssa. Siihen toivotaan kehitysyhteistyöntekijöiden muistoja esimerkiksi siitä, miksi he ovat työhön lähteneet ja miten kokemus vieraista kulttuureista, suomalaisuudesta ja kehitysyhteistyöstä muuttui työn seurauksena.

Tietoa suomalaisten kehitysyhteistyöntekijöiden tarinoista kerätään elokuun loppuun asti. Tarinoita voi lähettää SKS:n verkkosivujen kautta, sähköpostitse tai postitse.

Lisää uusi kommentti