Uutiset

Suomalaiset ostavat yhä enemmän Reilun kaupan tuotteita

Viime vuonna myytiin yli viidennes enemmän Reilun kaupan banaaneja kuin edellisvuonna.
(Kuva: Laura Billings / cc 2.0)

Suomalaiset ostivat viime vuonna Reilun kaupan tuotteita 162,3 miljoonalla eurolla. Summa kasvoi 3,5 prosenttia edellisvuodesta, kertoo Reilu kauppa ry.

Myynnin arvossa mitattuna tärkeimpiä tuotteita ovat kahvi, kukat, erilaiset yhdistelmätuotteet, kuten jäätelö, sekä banaani. Kaikkien näiden tuoteryhmien myynti myös kasvoi viime vuonna.

Esimerkiksi Reilun kaupan kukkia myytiin viime vuonna 30,8 miljoonaa vartta, banaaneja puolestaan 6,55 miljoonaa kiloa. Kukkien myynti kasvoi 16 prosenttia, banaanien lähes neljänneksen. Sen sijaan esimerkiksi viinin ja mehujen myynti laski, yhdistys kertoo.

Yhteensä Suomen markkinoilla on saatavilla 1 760 Reilun kaupan tuotetta. Vuosina 2010–2014 niiden myynti on kasvanut lähes 75 prosenttia.

Reilun kaupan merkillä varustetut tuotteet takaavat viljelijöille reilujen työolosuhteiden lisäksi takuuhinnan sekä Reilun kaupan lisän, jota käytetään yhteisön elinolojen parantamiseen. Viime vuonna Suomessa myydyistä Reilun kaupan tuotteista kertyi Reilun kaupan lisää 1,32 miljoonaa euroa.

Reilussa kaupassa arvioidaan olevan mukana tällä hetkellä noin 1,5 miljoonaa kehitysmaiden tuottajaa.

maatalouskauppakuluttaminen Suomi Reilu kauppa ry

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Punaisen Ristin avustustyöntekijä pukee ebolasuojavarusteita toiselle henkilölle Kongon demokraattisessa tasavallassa

Kuumeen mittausta ja käsienpesua – Kongossa torjuttiin ebolakatastrofi yksinkertaisin keinoin

Kongossa pelättiin alkukesästä yhtä tuhoisaa ebolaepidemiaa kuin Länsi-Afrikassa muutama vuosi sitten, mutta se onnistuttiin torjumaan. Avustustyöntekijä Leena Railimo-Saareksen mukaan yksi syy on se, että aiemmista epidemioista on otettu oppia. Silti ebola pysyy luonnossa aina, ja paras tapa torjua sitä on vahva terveysjärjestelmä.
Lapsen suuhun laitetaan poliorokotetta Etelä-Sudanissa

Ennätysmäärä lapsia rokotettiin vuonna 2017

Rokotteen saavien lasten määrä on kasvanut miljoonilla 2010-luvulla, mutta nykyistä parempi rokotekattavuus voisi yhä pelastaa vuosittain 1,5 miljoonaa ihmishenkeä.
Pakolaisleirin asumuksia Kabulin ulkopuolella Afganistanissa

Afganistanin siviiliuhrien määrä ennätyskorkealla – Amnesty: Palautukset pitää keskeyttää

Kymmeniä tuhansia ihmisiä on viime vuosina palautettu Afganistaniin maan heikkenevästä turvallisuustilanteesta huolimatta. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty nostaa esiin muun muassa Saksasta palautetun, itsemurhaan päätyneen afganistanilaisen tapauksen.
YK:n siirtolaisuussopimuksen neuvottelijoita kädet ylhäällä

Ensimmäinen globaali siirtolaisuussopimus hyväksyttiin ilman Yhdysvaltoja

YK:n jäsenmaat ovat hyväksyneet ensimmäistä kertaa siirtolaisuuden hallintaan pyrkivän sopimuksen. Sopimus on kuitenkin ei-sitova, Yhdysvallat jättäytyi pois prosessista jo aiemmin ja nyt Unkari harkitsee, ettei se hyväksykään sopimusta.