Suomalaisasiantuntija valittiin arvovaltaiseen YK-paneeliin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomalaisasiantuntija valittiin arvovaltaiseen YK-paneeliin

Suomen ympäristöpolitiikkakeskuksen johtaja Eeva Furman on valittu mukaan YK:n kestävän kehityksen raporttia valmistelevaan työryhmään.

Suomalainen asiantuntija, professori Eeva Furman on valittu mukaan YK-paneeliin, joka valmistelee YK:n kestävän kehityksen raporttia. 15-jäsenisen työryhmän on koonnut YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon, jonka virkakausi päättyi viime vuonna.

Furman on Suomen ympäristökeskuksen ympäristöpolitiikkakeskuksen johtaja sekä Suomen kestävän kehityksen asiantuntijapaneelin puheenjohtaja.

Helmikuussa työnsä aloittavan työryhmän on määrä seurata YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden edistymistä. Työryhmä kokoaa neljän vuoden välein raportin, jonka tarkoituksena on tukea päättäjien ponnisteluja tavoitteiden toteuttamisessa. Ensimmäinen raportti ilmestyy vuonna 2019, kertoo ulkoministeriö.

YK:n 17 kestävän kehityksen tavoitetta hyväksyttiin syksyllä 2015, ja ne ovat voimassa vuoteen 2030 asti. Päätavoite on äärimmäisen köyhyyden poistaminen. Tavoitteissa ovat mukana käytännössä kaikki maailman maat.

Suomi raportoi viime kesänä ensimmäisten joukossa omista kestävän kehityksen suunnitelmistaan ja on myös julkaisemassa oman kestävän kehityksen toimeenpanosuunnitelmansa tämän vuoden alussa. Furmanin mukaan monet maat ovat olleet kiinnostuneita Suomen mallista kestävän kehityksen toteutuksessa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia