Suomalaisartistit antavat äänensä äänettömille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomalaisartistit antavat äänensä äänettömille

Kastittomien ääni kantaa paremmin, kun Maija Vilkkumaa, Anna Puu ja Yona lahjoittavat Facebook-profiilinsa nepalilaisten dalitien käyttöön.

Suomalaiset naisartistit Maija Vilkkumaa, Anna Puu ja Yona lahjoittaneet Facebook-profiilinsa nepalilaisten kastittomien käyttöön muutamaksi päiväksi.

Tempauksen tarkoituksena on antaa daliteille mahdollisuus tulla kuulluiksi Suomen Lähetysseuran Ääni äänettömille -kampanjan kautta, joka yhdistyy tässä kuussa Tasaus-kampanjaan.

Dalitit, Nepalin alakastiset, kokevat maassaan järjestelmällisistä syrjintää ja jäävät usein vaille koulutusta, terveydenhuoltoa ja ihmisarvoa. Lähetysseuran mukaan dalitit kelpaavat Nepalissa vain kaikkein saastaisimpien töiden tekijöiksi, he elävät yhteiskunnan pohjalla ja joutuvat jopa syömään ravinnokseen rottia.

"Jokaisella ihmisellä maailmassa pitäisi olla ihmisarvo, oikeus toteuttaa itseään yhteiskunnan tasaveroisena jäsenenä. Valitettavasti näin ei kuitenkaan ole, vaan moni syntyy tilanteeseen, jossa hänellä ei ole mitään mahdollisuuksia ja josta on lähes mahdotonta nousta. On hienoa voida antaa ääni näille äänettömille edes vähäksi aikaa", Maija Vilkkumaa perustelee osallistumistaan Ääni äänettömille -kampanjaan.

Dalitien viestejä voi lukea kampanjaan osallistuvien profiileista perjantaina 23. syyskuuta. Ääni äänettömille -kampanja kerää myös allekirjoituksia kehitysministeri Heidi Hautalalle osoitettavaan verkkovetoomukseen alakastisten ihmisoikeuksien turvaamisen puolesta.

Kolmen naisartistin lisäksi Pekka Haavisto, Erin ja Annikka Saarikko ovat ilmoittaneet antavansa Facebook-profiilinsa dalitien käyttöön. Keskiviikkona käynnistynyt Ääni äänettömille -kampanja sai ensimmäisenä päivänään liikkeelle 2500 ihmistä Facebookissa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia