SPR:n työntekijä johtamaan Punaisen Ristin Indonesia-operaatiota – Kokonaisia kyliä on tuhoutunut | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

SPR:n työntekijä johtamaan Punaisen Ristin Indonesia-operaatiota – Kokonaisia kyliä on tuhoutunut

Suomalainen Andreas von Weissenberg johtaa kansainvälisen Punaisen Ristin Indonesia-operaatiota. Avustustyöntekijät etenivät eilen aiemmin saavuttamattomille alueille.

Indonesian lippu liehuu kahden muun lipun välillä

Indonesian maanjäristyksessä ja sitä seuranneessa tsunamissa on kuollut yli 1 400 ihmistä. Kuva: Loey Felipe / UN Photo.

Suomen Punaisen Ristin Aasian alue-edustaja Andreas von Weissenberg lähtee johtamaan Punaisen Ristin kansainvälistä avustusoperaatiota maanjäristyksen ja tsunamin runtelemassa Indonesiassa.

Lisäksi neljä suomalaista avustustyöntekijää lähtee SPR:n ja Tanskan Punaisen Ristin yhteisen logistiikkayksikön mukana Indonesiaan. Yksikkö organisoi Sulawesiin saapuvaa apua, sen kuljetusta ja varastointia.

 ”Tilanne on erittäin haastava ja tarpeet valtavat”, kuvailee von Weissenberg SPR:n tiedotteessa.

Indonesian Sulawesin saarella tapahtui viime perjantaina 7,4 magnitudin maanjäristys, jonka arvioidaan tähän mennessä vieneen yli 1 400 ihmisen hengen.

Kuolleiden ja apua tarvitsevien määrää on ollut vaikea varmistaa etenkin syrjäseuduilla, sillä sähköt ovat poikki ja tiet ja sillat monin paikoin tuhoutuneita tai tukossa. Uutistoimisto Reuters kertoo, että tuhoalueilla ihmiset ovat raportoineet ruuan loppumisesta.

Indonesian Punaisen Ristin työntekijät etenivät eilen aiemmin saavuttamattomille alueille. He raportoivat kokonaisista kylistä, jotka ovat täysin tuhoutuneet. Pelastustyöntekijät ovat kertoneet esimerkiksi 500 asukkaan kylästä, jota ei käytännössä enää ole olemassa.

”Kun saavuimme Petoboon, havaitsimme, että tsunamin voima on pyyhkinyt sen pois kartalta”, kertoi Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälisen liiton viestintädelegaatti Iris van Deinse tiedotteessa.

Tuhoalueilla tarvitaan etenkin kuolleiden ja loukkaantuneiden etsijöitä, terveyspalveluita, ruokaa, suojaa ja puhdasta vettä. Indonesian Punainen Risti kertoo tyhjentäneensä viisi varastoaan toimittaakseen muun muassa kenttäkeittiöitä, vauvanhoitopakkauksia, hyttysverkkoja, patjoja, hygieniapakkauksia, telttoja ja ruumispusseja. Tuhoalueille on perustettu myös liikkuvia terveysklinikoita.

Indonesian viranomaisten mukaan yli 2 500 ihmistä on loukkaantunut ja yli 160 000 on joutunut lähtemään kodeistaan katastrofin seurauksena.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia