Uutiset

SPR:n työntekijä johtamaan Punaisen Ristin Indonesia-operaatiota – Kokonaisia kyliä on tuhoutunut

Suomalainen Andreas von Weissenberg johtaa kansainvälisen Punaisen Ristin Indonesia-operaatiota. Avustustyöntekijät etenivät eilen aiemmin saavuttamattomille alueille.
Indonesian lippu liehuu kahden muun lipun välillä
Indonesian maanjäristyksessä ja sitä seuranneessa tsunamissa on kuollut yli 1 400 ihmistä. (Kuva: Loey Felipe / UN Photo)

Suomen Punaisen Ristin Aasian alue-edustaja Andreas von Weissenberg lähtee johtamaan Punaisen Ristin kansainvälistä avustusoperaatiota maanjäristyksen ja tsunamin runtelemassa Indonesiassa.

Lisäksi neljä suomalaista avustustyöntekijää lähtee SPR:n ja Tanskan Punaisen Ristin yhteisen logistiikkayksikön mukana Indonesiaan. Yksikkö organisoi Sulawesiin saapuvaa apua, sen kuljetusta ja varastointia.

 ”Tilanne on erittäin haastava ja tarpeet valtavat”, kuvailee von Weissenberg SPR:n tiedotteessa.

Indonesian Sulawesin saarella tapahtui viime perjantaina 7,4 magnitudin maanjäristys, jonka arvioidaan tähän mennessä vieneen yli 1 400 ihmisen hengen.

Kuolleiden ja apua tarvitsevien määrää on ollut vaikea varmistaa etenkin syrjäseuduilla, sillä sähköt ovat poikki ja tiet ja sillat monin paikoin tuhoutuneita tai tukossa. Uutistoimisto Reuters kertoo, että tuhoalueilla ihmiset ovat raportoineet ruuan loppumisesta.

Indonesian Punaisen Ristin työntekijät etenivät eilen aiemmin saavuttamattomille alueille. He raportoivat kokonaisista kylistä, jotka ovat täysin tuhoutuneet. Pelastustyöntekijät ovat kertoneet esimerkiksi 500 asukkaan kylästä, jota ei käytännössä enää ole olemassa.

”Kun saavuimme Petoboon, havaitsimme, että tsunamin voima on pyyhkinyt sen pois kartalta”, kertoi Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälisen liiton viestintädelegaatti Iris van Deinse tiedotteessa.

Tuhoalueilla tarvitaan etenkin kuolleiden ja loukkaantuneiden etsijöitä, terveyspalveluita, ruokaa, suojaa ja puhdasta vettä. Indonesian Punainen Risti kertoo tyhjentäneensä viisi varastoaan toimittaakseen muun muassa kenttäkeittiöitä, vauvanhoitopakkauksia, hyttysverkkoja, patjoja, hygieniapakkauksia, telttoja ja ruumispusseja. Tuhoalueille on perustettu myös liikkuvia terveysklinikoita.

Indonesian viranomaisten mukaan yli 2 500 ihmistä on loukkaantunut ja yli 160 000 on joutunut lähtemään kodeistaan katastrofin seurauksena.

katastrofiapuluonnonkatastrofit IndonesiaSuomi Punainen Risti

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Aurinko paistaa puun lehden reunan takaa

Ilmastonmuutos vaikeuttaa viljelyä: Suomessa tutkitaan, voisiko yhteyttämisen tehostaminen keinotekoisesti vauhdittaa tulevaisuuden ruuantuotantoa

Länsimaissa ei tehdä tarpeeksi kasvitutkimusta, koska ilmastonmuutos koskettaa enemmän eteläisen pallonpuoliskon köyhiä maita, sanoo dosentti Mikko Tikkanen Turun yliopistosta.
Rakennuksia pakolaisleirillä

Uusi arvio: Noin viidesosa konfliktialueilla elävistä kärsii mielenterveysongelmista

Maailman terveysjärjestön mukaan konfliktialueilla on psyykkisiä ongelmia enemmän kuin aiemmin on arvioitu. Hyvä uutinen on, että kriisi voi olla mahdollisuus parantaa mielenterveyspalveluita.
Nainen kaakaopapujen äärellä

Ghana ja Norsunluurannikko määrittelivät ensimmäistä kertaa kaakaolle pohjahinnan – Päätöksestä toivotaan helpotusta köyhille viljelijöille

Ghana ja Norsunluurannikko ilmoittivat, etteivät myy kaakaopapuja kansainvälisille yrityksille, ellei pohjahinnasta päästä sopuun.
Kolme naista aavikolla pakolaisleirillä

Humanitaarinen apu ei ole feminististä – Naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemiseen käytetään vain 0,12 prosenttia avusta, kertoo raportti

Yhdysvaltalaisen avustusjärjestön IRC:n mukaan avustusjärjestö ei voi menestyä, ellei se puutu vallan epätasa-arvoiseen jakautumiseen myös oman organisaation sisällä.

Luetuimmat

Rinteen hallitusohjelma lupaa lisärahaa kehitysyhteistyöhön – Keinot ja summat ovat vielä epäselviä
EU on lopettanut monien keskituloisten maiden kehitysavun – Köyhyystavoitteet uhkaavat vesittyä, varoittaa tutkija
Hallitusohjelman ihmisoikeuskirjaukset saavat järjestöiltä kiitosta – ”Tässä ajassa on todella tärkeää, ettei kumarrella populistisille johtajille vaan korostetaan oikeusvaltion merkitystä”
Raportti: Suomi on maailman toiseksi tasa-arvoisin maa – Maan vauraus ei silti aina tarkoita naisten parempaa asemaa
Tutkimus: Monet tunnetut vaatebrändit ovat luvanneet maksaa tekijöille elämiseen riittävää palkkaa, mutta lupaus toteutuu vain harvoin
Lapsimorsiamista puhutaan paljon, mutta entä sulhaset? – Uusi tutkimus aiheesta paljastaa, että miljoonia poikiakin on naitettu alaikäisinä
Ennuste: Suurin osa lihatuotteista korvataan vuoteen 2040 mennessä keinolihalla ja vegaanisilla korvikkeilla
Saudi-Arabia uhkaa teloittaa 13-vuotiaana pidätetyn nuoren miehen
Humanitaarinen apu ei ole feminististä – Naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemiseen käytetään vain 0,12 prosenttia avusta, kertoo raportti
Raportti: Kamerunin pakolaiskriisi on maailman unohdetuin – ”Katkeruus lisääntyy päivittäin ja alue lähestyy täysimittaista sotaa”