Sodassa taistellaan myös informaatiosta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sodassa taistellaan myös informaatiosta

Sanoilla, kuvilla, biteillä ja viruksilla on yhä suurempi valta sodankäynnissä. Maanpuolustuskorkeakoulun johtamisen ja sotilaspegagogiikan professorin Aki-Mauri Huhtisen mukaan n

Sanoilla, kuvilla, biteillä ja viruksilla on yhä suurempi valta sodankäynnissä. Maanpuolustuskorkeakoulun johtamisen ja sotilaspegagogiikan professorin Aki-Mauri Huhtisen mukaan nykysodissa taistellaan myös informaatiosta.

Hänen mukaansa sodankäynti ei ole pelkkää maa-alueiden valtaamista, vastustajan tuhoamista ja raaka-ainevarantojen haltuunottoa, vaan myös ihmismielen ja ihmisten havaintojen muuttamista.

"Informaatioaikana asevoimien ja sotilasorganisaatioiden toiminnassa keskeiseksi on noussut omien tieto- ja elektronisten järjestelmien toiminnan suojaaminen, taistelutahdon lujittaminen ja väärän tiedon torjunta. Vastaavasti pyritään estämään vastapuolen tiedonsaantia, horjuttamaan saadun tiedon käytettävyyttä, hidastamaan päätöksentekoa ja horjuttamaan uskoa tiedon sisältöön", Huhtinen kertoi Helsingin yliopistossa pitämässään luennossa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia