Sierra Leonessa uusi ebolakuolema | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sierra Leonessa uusi ebolakuolema

WHO ehti julistaa Länsi-Afrikan kolme ebolamaata vapaiksi taudista vain tunteja ennen ilmoitusta uudesta tapauksesta.

Ebolahoitokeskuksen näkymiä Sierra Leonessa vuonna 2014. (Kuva: UN Photo/Martine Perret / CC BY-NC-ND 2.0)

Yhden ihmisen on kerrottu kuolleen ebolaan Sierra Leonessa, joka oli ehditty jo julistaa vapaaksi tuhoisasta epidemiasta. Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC:n tietojen mukaan maan viranomaiset kertoivat kuolemasta vain muutamaa tuntia sen jälkeen, kun Maailman terveysjärjestö WHO eilen julisti kolme Länsi-Afrikan maata vapaaksi ebolasta.

Joulukuussa 2013 alkanut ebolaepidemia vei yli 11 300 ihmisen hengen pääosin Guineassa, Sierra Leonessa ja Liberiassa. Epidemian taltuttamisessa koettiin historiallinen hetki eilen torstaina, kun Liberia oli ollut vaaditut 42 päivää ilman yhtään uutta tartuntaa ja sen julistettiin olevan vapaa ebolasta. Kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten epidemian alun, kun kaikki kolme maata olivat yhtä aikaa vapaita ebolasta. Sierra Leone ja Guinea saivat saman statuksen jo marras- ja joulukuussa.

BBC:n mukaan Sierra Leonen pohjoisosissa kuoli kuitenkin aiemmin tällä viikolla ihminen, jonka on nyt vahvistettu sairastaneen ebolaa. Nyt maassa etsitään uhrin kontakteja taudin leviämisen estämiseksi.

WHO muistutti eilen, että tauti saattaa yhä palata. Esimerkiksi Liberiassa se on esiintynyt jo kahdesti uudelleen.

Ilman uusia tautipurkauksiakin tilanne maissa on yhä vaikea. Esimerkiksi YK:n lastenjärjestö Unicef muistutti eilen, että lähes 23 000 huoltajansa ebolan takia menettänyttä lasta tarvitsee maissa edelleen tukea.

Lisää uusi kommentti