Seta: Hallituksen on ryhdistäydyttävä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Seta: Hallituksen on ryhdistäydyttävä

Suomen sijoitus laski jälleen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia kartoittavasta eurooppalaisessa vertailussa.

Suomessa tarvitaan erillinen toimenpideohjelma seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien toteuttamiseksi, sanoo Setan pääsihteeri Aija Salo.

Suomi jäi 17:nneksi vertailussa, jossa kartoitetaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien kunnioittamista 49:ssä Euroopan maassa.

"Suomen hallituksen on ryhdistäydyttävä. Uudistuksia on Suomessa lykätty, vaikka vertailu osoittaa, että muualla Euroopassa on ryhdytty ripeästi toimeen vähemmistöjen oikeuksien parantamiseksi", Salo sanoo Setan tiedotteessa.

Seksuaali- ja sukupuolijärjestöjen kattojärjestön ILGA Europen tekemän vertailun mukaan Suomi noudattaa 45:tä prosenttia järjestön edellyttämistä toimista, mikä on kaksi prosenttiyksikköä vähemmän kuin viime vuonna ja pudottaa Suomen sijoitusta kolme sijaa.

Sijoitusta laskee muun muassa transsukupuolisten avioeropakko. Myönteisenä asiana vertailussa mainitaan tasa-arvoiseen avioliittoon tähtäävä kansalaisaloite.

Suomen taakse vertailussa jäävät muun muassa Kroatia, Unkari ja kaikki muut Pohjoismaat.

Vertailun mukaan tilanne Euroopassa on ylipäätään kahtalainen: toisaalta yhä useampi maa tunnustaa tasa-arvoisen avioliiton, mutta samaan aikaan säädetään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen vastaisia lakeja.

Parhaiten vertailussa pärjää Iso-Britannia, joka on toteuttanut 82 prosenttia ILGA:n asettamista kriteereistä. Huonoimmin menee Venäjällä, joka täyttää vain kuusi prosenttia vaatimuksista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia