Uutiset

Seminaari ihmisoikeuksista 11.-12.9.

Ihmisoikeusliitto järjestää yhdessä Rauhankasvatusinstituutin ja Amnestyn Suomen osaston kanssa seminaarin ihmisoikeuksista, tasa-arvosta ja rauhasta uskontojen ja kulttuurien välisessä dialogissa. Seminaari on suunnattu lähinnä opettajille, opettajaksi opiskeleville, sosiaalialan ja nuorisotyön työntekijöille ja alan opiskelijoille sekä kansalaisjärjestöjen kasvattajille ja kouluttajille.

MONIKULTTUURISUUDEN HAASTEET YHTEISYMMÄRRYKSELLE – SEMINAARI ihmisoikeuksista, tasa-arvosta ja rauhasta uskontojen ja kulttuurien välisessä dialogissa

Ihmisoikeusliitto järjestää yhdessä Rauhankasvatusinstituutin ja Amnestyn Suomen osaston ihmisoikeuskasvatusryhmän kanssa seminaarin ihmisoikeuksista, tasa-arvosta ja rauhasta uskontojen ja kulttuurien välisessä dialogissa. Seminaarin pääteemoja ovat ihmisoikeuksien yleismaailmallisuuden hyväksyminen, naisten oikeuksien toteutumisen haasteellisuus sekä konfliktien ennaltaehkäisyn ja rauhanrakennuksen mahdollisuudet monikulttuurisessa ympäristössä.

Seminaarissa keskitytään lisäksi kulttuurisista ja uskonnollista tavoista ja perinteistä aiheutuvien näkemyserojen ja ristiriitojen ratkaisemiseen, keinoihin käsitellä ongelmatilanteita sekä yhteisymmärryksen luomisen mahdollisuuksiin.

Seminaari on suunnattu lähinnä opettajille, opettajaksi opiskeleville, sosiaalialan ja nuorisotyön työntekijöille ja alan opiskelijoille sekä kansalaisjärjestöjen kasvattajille ja kouluttajille. Keskeisenä kohderyhmänä ovat monikulttuurisessa ympäristössä toimivat kasvattajat.

Seminaari koostuu ihmisoikeus- ja konfliktikysymysten sekä kasvatuksen huippuasiantuntijoiden luennoista, käytännön harjoituksista sekä keskustelusta. Seminaarissa tutustutaan myös aiheeseen liittyviin uusiin opetusmateriaaleihin, Ihmisoikeudet.net – www.sivustoon sekä Friidu – tyttöjen ja naisten ihmisoikeudet oppimateriaaliin. Lisäksi tutustutaan Rauhankoulun metodeihin.

Seminaari tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua kentällä toimiviin järjestöihin ja niiden tarjoamiin palveluihin sekä tilaisuuden luoda osallistujia hyödyttäviä yhteistyökanavia.

Aika ja paikka: Seminaari järjestetään Helsingissä 11.–12.9.2004.

Lauantaina 11.9 kello 12–18 Mannerheim-salissa (Mannerheimintie 5 A, 5 krs) ja sunnuntaina 12.9. kello 10–16 Unioni Naisasialiiton tiloissa, Maikki Friberg -kodissa (Bulevardi 11 A 1).

Seminaariin osallistumisesta peritään osallistumismaksu, joka on opiskelijoilta 10€ ja työssäkäyviltä 20€. Osallistumismaksu sisältää kahvituksen ja salaattilounaan molempina päivinä sekä materiaalipaketin. Seminaariin on ilmoittauduttava keskiviikkoon 8.9. mennessä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Ihmisoikeusliitto ry.

Rosa Puhakainen Projektikoordinaattori Unioninkatu 45 B 41 00170 Helsinki p. 09-4155 25 58 044-741 35 54 fax (09) 4155 2520

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Tutkija Anna Härri

Akkuteollisuus ei pärjäisi ilman Kongon pahamaineisia kaivoksia – Koboltin eettisyyttä on vaikea varmistaa, sanoo kaivosalueella vieraillut suomalaistutkija

Kongon kobolttivyöhykkeellä työskentelee lapsia ja aikuisia surkeissa oloissa. Suuryritykset vakuuttavat hankkivansa raaka-aineensa vastuullisista lähteistä, mutta käytännössä koboltin tuotantoketjua on hyvin vaikea jäljittää, sanoo tutkija Anna Härri. Hän selvittää parhaillaan, olisiko mahdollista rakentaa täysin eettinen kannettava tietokone.
Sormi painamassa tietokoneen näppäimistöä

Raportti: Suuret teknologiafirmat vaarassa sotkeutua tappajarobottien kehittämiseen

Tuoreen raportin mukaan muun muassa Microsoft ja Amazon voivat viedä maailman lähemmäs kohti tappajarobotteja, elleivät ne sanoudu irti niiden kehittämisestä.
Joukko naisia istumassa

Tulikivenkatkuinen runo presidentistä johti 1,5 vuoden vankeustuomioon Ugandassa – Runoilija sai tuomion kyberhäirinnästä

Tohtori Stella Nyanzi kirjoitti räävittömän runon, jossa toivotaan, ettei presidentti Yoweri Museveni olisi koskaan syntynytkään. Kovan tuomion pelätään tukkivan muidenkin kriitikoiden suut.
Puiden taimia ruukuissa

Maanviljelijät pelastavat Sambian metsiä – Puuntaimien myyminen tuo tuloja ja auttaa elvyttämään metsää

Metsää raivataan Sambiassa muun muassa polttopuuksi ja maanviljelyksen tarpeisiin. Nyt metsiensuojelun avuksi ovat tulleet paikalliset yhteisöt.

Luetuimmat

Selvitys: Naisyrittäjien tukeminen voisi tuoda maailmantalouteen biljoonia dollareita – Vain neljässä maassa uusia naisyrittäjiä on enemmän kuin miehiä
Akkuteollisuus ei pärjäisi ilman Kongon pahamaineisia kaivoksia – Koboltin eettisyyttä on vaikea varmistaa, sanoo kaivosalueella vieraillut suomalaistutkija
Raportti: Jos 10–30 prosenttia fossiilisten polttoaineiden tuista suunnattaisiin uusiutuville, se riittäisi käynnistämään puhtaan energian vallankumouksen
Ilmastonmuutos huolettaa Grönlannissa – Ensimmäisen kansallisen tason kyselyn mukaan suurin osa on jo kokenut vaikutukset henkilökohtaisesti
Uusi arvio vesipulasta: Neljännes maailman väestöstä elää äärimmäisen korkean vesistressin alueilla – ”Suurin kriisi, josta kukaan ei puhu”
YK:n vaikuttavuussijoittamisen ohjelma siirtyy Helsinkiin – Tavoitteena kestävän kehityksen vauhdittaminen yksityisellä rahalla
Panama kielsi muovipussit ensimmäisenä maana Keski-Amerikassa – Taustalla huoli merten saastumisesta
Kuumuus tappaa karjaa Keniassa – Monilla alueilla kriittinen 1,5 asteen raja on jo ylitetty
Ihmiskauppa rehottaa Pohjois-Amerikassa – Riskiryhmää etenkin alkuperäiskansojen naiset
YK pyytää lisäapua Zimbabween – Meneillään on pahin nälkäkriisi koskaan