Uutiset

Seminaari ihmisoikeuksista 11.-12.9.

Ihmisoikeusliitto järjestää yhdessä Rauhankasvatusinstituutin ja Amnestyn Suomen osaston kanssa seminaarin ihmisoikeuksista, tasa-arvosta ja rauhasta uskontojen ja kulttuurien välisessä dialogissa. Seminaari on suunnattu lähinnä opettajille, opettajaksi opiskeleville, sosiaalialan ja nuorisotyön työntekijöille ja alan opiskelijoille sekä kansalaisjärjestöjen kasvattajille ja kouluttajille.

MONIKULTTUURISUUDEN HAASTEET YHTEISYMMÄRRYKSELLE – SEMINAARI ihmisoikeuksista, tasa-arvosta ja rauhasta uskontojen ja kulttuurien välisessä dialogissa

Ihmisoikeusliitto järjestää yhdessä Rauhankasvatusinstituutin ja Amnestyn Suomen osaston ihmisoikeuskasvatusryhmän kanssa seminaarin ihmisoikeuksista, tasa-arvosta ja rauhasta uskontojen ja kulttuurien välisessä dialogissa. Seminaarin pääteemoja ovat ihmisoikeuksien yleismaailmallisuuden hyväksyminen, naisten oikeuksien toteutumisen haasteellisuus sekä konfliktien ennaltaehkäisyn ja rauhanrakennuksen mahdollisuudet monikulttuurisessa ympäristössä.

Seminaarissa keskitytään lisäksi kulttuurisista ja uskonnollista tavoista ja perinteistä aiheutuvien näkemyserojen ja ristiriitojen ratkaisemiseen, keinoihin käsitellä ongelmatilanteita sekä yhteisymmärryksen luomisen mahdollisuuksiin.

Seminaari on suunnattu lähinnä opettajille, opettajaksi opiskeleville, sosiaalialan ja nuorisotyön työntekijöille ja alan opiskelijoille sekä kansalaisjärjestöjen kasvattajille ja kouluttajille. Keskeisenä kohderyhmänä ovat monikulttuurisessa ympäristössä toimivat kasvattajat.

Seminaari koostuu ihmisoikeus- ja konfliktikysymysten sekä kasvatuksen huippuasiantuntijoiden luennoista, käytännön harjoituksista sekä keskustelusta. Seminaarissa tutustutaan myös aiheeseen liittyviin uusiin opetusmateriaaleihin, Ihmisoikeudet.net – www.sivustoon sekä Friidu – tyttöjen ja naisten ihmisoikeudet oppimateriaaliin. Lisäksi tutustutaan Rauhankoulun metodeihin.

Seminaari tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua kentällä toimiviin järjestöihin ja niiden tarjoamiin palveluihin sekä tilaisuuden luoda osallistujia hyödyttäviä yhteistyökanavia.

Aika ja paikka: Seminaari järjestetään Helsingissä 11.–12.9.2004.

Lauantaina 11.9 kello 12–18 Mannerheim-salissa (Mannerheimintie 5 A, 5 krs) ja sunnuntaina 12.9. kello 10–16 Unioni Naisasialiiton tiloissa, Maikki Friberg -kodissa (Bulevardi 11 A 1).

Seminaariin osallistumisesta peritään osallistumismaksu, joka on opiskelijoilta 10€ ja työssäkäyviltä 20€. Osallistumismaksu sisältää kahvituksen ja salaattilounaan molempina päivinä sekä materiaalipaketin. Seminaariin on ilmoittauduttava keskiviikkoon 8.9. mennessä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Ihmisoikeusliitto ry.

Rosa Puhakainen Projektikoordinaattori Unioninkatu 45 B 41 00170 Helsinki p. 09-4155 25 58 044-741 35 54 fax (09) 4155 2520

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Nainen järven rannalla

Ilmastovirtahepo seisoo olohuoneessamme – Miten ahdistuksen kanssa voi tulla toimeen?

Suomessa on jo saatavilla apua ilmastonmuutoksen aiheuttamaan ahdistukseen. Taiteilija ja tutkija Henna Lainisen työpajoissa puretaan tunteita muun muassa kirjoittamalla kirjeitä tulevaisuuteen. ”Monissa osallistujissa on herännyt myös halu tehdä enemmän ympäristön puolesta”, hän kertoo.
Metsää ja maatalousmaata ilmakuvassa

Etelä-Amerikan ongelmia ei ratkaista länsimaiden ratkaisuilla vaan paikallista kansalaisyhteiskuntaa vahvistamalla ja kuuntelemalla

Metsäkato ja eriarvoisuus ovat monia Etelä-Amerikan maita yhdistäviä vakavia ongelmia. Heikosti toimivan valtionhallinnon takia monissa maissa sosiaalinen ja ekologinen kestävyys ovat pitkälti kansalaisyhteiskunnan harteilla. Siksi niiden tukeminen olisi tärkein toimi myös metsäkadon vähentämiseksi.
Mies seisoo kukkuloiden edustalla

Menestyksekäs suojeluprojekti pelastaa metsiä ja vesilähteitä Brasiliassa – 14 vuodessa on istutettu kaksi miljoonaa puuta

Brasilian Extreman kunnassa maanomistajille maksetaan maiden suojelusta ja ennallistamisesta metsäksi. Samalla on onnistuttu suojelemaan myös vesivaroja.
Lentokoneen siipi koneen sisältä otetussa kuvassa

Lentovero ei olisi vain kosmeettinen, sanoo kansalaisaloitteen alullepanija

Suomessa lokakuussa läpi menneen lentoveroaloitteen alullepanija Janne Kilpinen uskoo, että vero olisi viesti konkreettisen muutoksen tarpeesta. Veron käyttöön ottaneessa Ruotsissa lentäminen on jo vähentynyt.
Maissintähkiä sekä pussi maissinjyviä

Zimbabwessa taistellaan aliravitsemusta vastaan ruokakasveja rikastamalla – Kriitikoiden mukaan paikallinen ruokakulttuuri unohtuu

Zimbabwelainen start up -yritys ostaa paikallisilta viljelijöiltä rikastettuja ruokakasveja ja myy niitä eteenpäin. Tavoitteena on paitsi tehdä voittoa, myös taistella aliravitsemusta vastaan sekä voimaannuttaa viljelijöitä.