Uutiset

Seminaari ihmisoikeuksista 11.-12.9.

Ihmisoikeusliitto järjestää yhdessä Rauhankasvatusinstituutin ja Amnestyn Suomen osaston kanssa seminaarin ihmisoikeuksista, tasa-arvosta ja rauhasta uskontojen ja kulttuurien välisessä dialogissa. Seminaari on suunnattu lähinnä opettajille, opettajaksi opiskeleville, sosiaalialan ja nuorisotyön työntekijöille ja alan opiskelijoille sekä kansalaisjärjestöjen kasvattajille ja kouluttajille.

MONIKULTTUURISUUDEN HAASTEET YHTEISYMMÄRRYKSELLE – SEMINAARI ihmisoikeuksista, tasa-arvosta ja rauhasta uskontojen ja kulttuurien välisessä dialogissa

Ihmisoikeusliitto järjestää yhdessä Rauhankasvatusinstituutin ja Amnestyn Suomen osaston ihmisoikeuskasvatusryhmän kanssa seminaarin ihmisoikeuksista, tasa-arvosta ja rauhasta uskontojen ja kulttuurien välisessä dialogissa. Seminaarin pääteemoja ovat ihmisoikeuksien yleismaailmallisuuden hyväksyminen, naisten oikeuksien toteutumisen haasteellisuus sekä konfliktien ennaltaehkäisyn ja rauhanrakennuksen mahdollisuudet monikulttuurisessa ympäristössä.

Seminaarissa keskitytään lisäksi kulttuurisista ja uskonnollista tavoista ja perinteistä aiheutuvien näkemyserojen ja ristiriitojen ratkaisemiseen, keinoihin käsitellä ongelmatilanteita sekä yhteisymmärryksen luomisen mahdollisuuksiin.

Seminaari on suunnattu lähinnä opettajille, opettajaksi opiskeleville, sosiaalialan ja nuorisotyön työntekijöille ja alan opiskelijoille sekä kansalaisjärjestöjen kasvattajille ja kouluttajille. Keskeisenä kohderyhmänä ovat monikulttuurisessa ympäristössä toimivat kasvattajat.

Seminaari koostuu ihmisoikeus- ja konfliktikysymysten sekä kasvatuksen huippuasiantuntijoiden luennoista, käytännön harjoituksista sekä keskustelusta. Seminaarissa tutustutaan myös aiheeseen liittyviin uusiin opetusmateriaaleihin, Ihmisoikeudet.net – www.sivustoon sekä Friidu – tyttöjen ja naisten ihmisoikeudet oppimateriaaliin. Lisäksi tutustutaan Rauhankoulun metodeihin.

Seminaari tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua kentällä toimiviin järjestöihin ja niiden tarjoamiin palveluihin sekä tilaisuuden luoda osallistujia hyödyttäviä yhteistyökanavia.

Aika ja paikka: Seminaari järjestetään Helsingissä 11.–12.9.2004.

Lauantaina 11.9 kello 12–18 Mannerheim-salissa (Mannerheimintie 5 A, 5 krs) ja sunnuntaina 12.9. kello 10–16 Unioni Naisasialiiton tiloissa, Maikki Friberg -kodissa (Bulevardi 11 A 1).

Seminaariin osallistumisesta peritään osallistumismaksu, joka on opiskelijoilta 10€ ja työssäkäyviltä 20€. Osallistumismaksu sisältää kahvituksen ja salaattilounaan molempina päivinä sekä materiaalipaketin. Seminaariin on ilmoittauduttava keskiviikkoon 8.9. mennessä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Ihmisoikeusliitto ry.

Rosa Puhakainen Projektikoordinaattori Unioninkatu 45 B 41 00170 Helsinki p. 09-4155 25 58 044-741 35 54 fax (09) 4155 2520

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Aurinko paistaa puun lehden reunan takaa

Ilmastonmuutos vaikeuttaa viljelyä: Suomessa tutkitaan, voisiko yhteyttämisen tehostaminen keinotekoisesti vauhdittaa tulevaisuuden ruuantuotantoa

Länsimaissa ei tehdä tarpeeksi kasvitutkimusta, koska ilmastonmuutos koskettaa enemmän eteläisen pallonpuoliskon köyhiä maita, sanoo dosentti Mikko Tikkanen Turun yliopistosta.
Rakennuksia pakolaisleirillä

Uusi arvio: Noin viidesosa konfliktialueilla elävistä kärsii mielenterveysongelmista

Maailman terveysjärjestön mukaan konfliktialueilla on psyykkisiä ongelmia enemmän kuin aiemmin on arvioitu. Hyvä uutinen on, että kriisi voi olla mahdollisuus parantaa mielenterveyspalveluita.
Nainen kaakaopapujen äärellä

Ghana ja Norsunluurannikko määrittelivät ensimmäistä kertaa kaakaolle pohjahinnan – Päätöksestä toivotaan helpotusta köyhille viljelijöille

Ghana ja Norsunluurannikko ilmoittivat, etteivät myy kaakaopapuja kansainvälisille yrityksille, ellei pohjahinnasta päästä sopuun.
Kolme naista aavikolla pakolaisleirillä

Humanitaarinen apu ei ole feminististä – Naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemiseen käytetään vain 0,12 prosenttia avusta, kertoo raportti

Yhdysvaltalaisen avustusjärjestön IRC:n mukaan avustusjärjestö ei voi menestyä, ellei se puutu vallan epätasa-arvoiseen jakautumiseen myös oman organisaation sisällä.

Luetuimmat