Seminaari ihmisoikeuksista 11.-12.9. | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Seminaari ihmisoikeuksista 11.-12.9.

Ihmisoikeusliitto järjestää yhdessä Rauhankasvatusinstituutin ja Amnestyn Suomen osaston kanssa seminaarin ihmisoikeuksista, tasa-arvosta ja rauhasta uskontojen ja kulttuurien välisessä dialogissa. Seminaari on suunnattu lähinnä opettajille, opettajaksi opiskeleville, sosiaalialan ja nuorisotyön työntekijöille ja alan opiskelijoille sekä kansalaisjärjestöjen kasvattajille ja kouluttajille.

MONIKULTTUURISUUDEN HAASTEET YHTEISYMMÄRRYKSELLE – SEMINAARI ihmisoikeuksista, tasa-arvosta ja rauhasta uskontojen ja kulttuurien välisessä dialogissa

Ihmisoikeusliitto järjestää yhdessä Rauhankasvatusinstituutin ja Amnestyn Suomen osaston ihmisoikeuskasvatusryhmän kanssa seminaarin ihmisoikeuksista, tasa-arvosta ja rauhasta uskontojen ja kulttuurien välisessä dialogissa. Seminaarin pääteemoja ovat ihmisoikeuksien yleismaailmallisuuden hyväksyminen, naisten oikeuksien toteutumisen haasteellisuus sekä konfliktien ennaltaehkäisyn ja rauhanrakennuksen mahdollisuudet monikulttuurisessa ympäristössä.

Seminaarissa keskitytään lisäksi kulttuurisista ja uskonnollista tavoista ja perinteistä aiheutuvien näkemyserojen ja ristiriitojen ratkaisemiseen, keinoihin käsitellä ongelmatilanteita sekä yhteisymmärryksen luomisen mahdollisuuksiin.

Seminaari on suunnattu lähinnä opettajille, opettajaksi opiskeleville, sosiaalialan ja nuorisotyön työntekijöille ja alan opiskelijoille sekä kansalaisjärjestöjen kasvattajille ja kouluttajille. Keskeisenä kohderyhmänä ovat monikulttuurisessa ympäristössä toimivat kasvattajat.

Seminaari koostuu ihmisoikeus- ja konfliktikysymysten sekä kasvatuksen huippuasiantuntijoiden luennoista, käytännön harjoituksista sekä keskustelusta. Seminaarissa tutustutaan myös aiheeseen liittyviin uusiin opetusmateriaaleihin, Ihmisoikeudet.net – www.sivustoon sekä Friidu – tyttöjen ja naisten ihmisoikeudet oppimateriaaliin. Lisäksi tutustutaan Rauhankoulun metodeihin.

Seminaari tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua kentällä toimiviin järjestöihin ja niiden tarjoamiin palveluihin sekä tilaisuuden luoda osallistujia hyödyttäviä yhteistyökanavia.

Aika ja paikka: Seminaari järjestetään Helsingissä 11.–12.9.2004.

Lauantaina 11.9 kello 12–18 Mannerheim-salissa (Mannerheimintie 5 A, 5 krs) ja sunnuntaina 12.9. kello 10–16 Unioni Naisasialiiton tiloissa, Maikki Friberg -kodissa (Bulevardi 11 A 1).

Seminaariin osallistumisesta peritään osallistumismaksu, joka on opiskelijoilta 10€ ja työssäkäyviltä 20€. Osallistumismaksu sisältää kahvituksen ja salaattilounaan molempina päivinä sekä materiaalipaketin. Seminaariin on ilmoittauduttava keskiviikkoon 8.9. mennessä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Ihmisoikeusliitto ry.

Rosa Puhakainen Projektikoordinaattori Unioninkatu 45 B 41 00170 Helsinki p. 09-4155 25 58 044-741 35 54 fax (09) 4155 2520

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia