Saudi-Arabiassa teloitettu yli 20 ihmistä elokuussa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Saudi-Arabiassa teloitettu yli 20 ihmistä elokuussa

Kuningaskunnassa on viime viikkojen aikana mestattu käytännössä ihminen päivässä, sanoo Amnesty.

(Kuva: Edward Musiak / cc 2.0)

Saudi-Arabiassa on elokuun aikana nähty jopa kuningaskunnan omassa mittakaavassa raju sarja teloituksia, kun yli 20 ihmisen kuolemanrangaistus pantu toimeen. Näistä suurin osa on ollut julkisia mestauksia.

Kaikista kuolemanrangaistuksista ei ole vielä julkista tietoa, mutta Amnesty Internationalin saamien tietojen mukaan osalle tuomituista on annettu kuolemantuomio pikkurikoksista ja kiduttamalla saaduilla tunnustuksilla.

Tuomituilla ei ole myöskään välttämättä ollut asianajajaa mukanaan oikeudessa.

Saudi-Arabian lainsäädännön mukaan kuolemanrangaistuksen voi saada muun muassa aviorikkomuksesta, noituudesta ja huumausaineiden käytöstä. Maassa teloitetaan säännöllisesti myös alaikäisiä.

"Saudi-Arabiassa harjoitettu kuolemanrangaistus on niin kaukana minkäänlaisista laillisuusperiaatteista, että sitä vaikea ottaa todeksi", sanoo Amnestyn Lähi-idän ohjelman varajohtaja Said Boumedouha.

Elokuun ensimmäisten viikkojen aikana maassa on teloitettu käytännössä yksi henki päivässä ja enemmän ihmisiä kuin koko alkuvuonna. Yhteensä Amnesty arvioi maassa teloitetun yli 2000 henkeä vuodesta 1985.

Lisää uusi kommentti