Saudi-Arabia vapautti aktivistin, ruoskittu bloggari yhä telkien takana | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Saudi-Arabia vapautti aktivistin, ruoskittu bloggari yhä telkien takana

Kuningas ilmoitti myös armahtavansa vankeja. Raif Badawin ruoskintaa lykättiin jälleen perjantaina.

Saudi-Arabian viranomaiset ovat vapauttaneet aktivisti Suad Al-Shammarin, joka ehti olla vangittuna kolme kuukautta julkaistuaan Twitterissä kommentteja maan uskonnollisista johtajista, kertoo brittilehti The Guardian.

Al-Shammarin vapautus herättää toivoa saada vapaaksi myös maailmanlaajuista julkisuutta saanut Raif Badawi, joka on tuomittu kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen ja tuhanteen ruoskaniskuun islamin loukkaamisesta. Badawi perusti Al-Shammarin kanssa nettiin poliittisen keskusteluryhmän.

Badawi sai tammikuun 9. päivänä ensimmäiset 50 ruoskaniskua. Sen jälkeen kaksi ruoskintaa peruttiin lääketieteellisistä syistä. Myös viimeisin, viime perjantaille suunniteltu ruoskinta peruttiin. Syytä ei kerrottu.

Badawin kohtelu on tuomittu laajasti ympäri maailman ja hänen puolestaan on myös osoitettu mieltä. Myös Suomi pyysi Saudi-Arabian Suomen suurlähetystön väliaikaisen asiainhoitajan tammikuussa kuultavaksi tuomion takia.

Saudi-Arabian uusi kuningas Salman ilmoitti viime torstaina myös armahtavansa osan maan poliittisista vangeista. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan on kuitenkin mahdollista, että vapautettavilta vaaditaan aktivismin lopettamista. Myös Al-Shammari joutui vapauttamisensa ehtona allekirjoittamaan lupauksen vähentää aktivismiaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia